Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

Epres muffin recept


Egy igazi tavaszi, primőr gyümölccsel készült muffin. Ilyenkor még drága az eper, a muffin tésztáját viszont olcsóbb lisztekből készítettük, hogy kissé kiegyenlítődjenek a költségek. Ez a muffin egyébként puha gyümölcskompótokkal is elkészíthető, szúrjunk a közepükbe egy darabka őszit, körtét, amink van.

gluténmentes
répacukormentes
(barna) rizs és tápiókalisztből készült
tejmentes
tojással készült, nem vegán
édesség
Kompótdarabokkal is elkészíthető

Várható költségek:
barna rizsliszt 75 Ft
tápióka liszt 55 Ft
tojások 100 Ft
eritritol 220 Ft
egyéb költségek 100 Ft + eper


Hozzávalók

15 dkg barna rizsliszt / fehér is jó, de a barnában több a rost
6 dkg tápiókaliszt
2 egész tojás + 1 sárgája
15 dkg eritritol (Bővebben az eritritolról: konyhalap.hu/eritritol)
1/2 csomag sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
csipet
0.5 dl olaj / olvasztott kókuszzsír
1 citrom leve + héja
16 szem friss eper + 20 dkg az öntethez

(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)



Elkészítés

1. Keverjük össze a száraz hozzávalókat.
2. Verjük fel egy kicsit a tojásokat a cukorral, adjuk hozzá az olajat, a citrom levét és héját, vaníliát.
3. A száraz hozzávalókhoz fokozatosan adjuk hozzá a nedveseket.
4. Adagoljuk a masszát a formákba, de csak félig töltsük meg azokat, mert a muffinok jelentősen felpúposodnak.
5. Minden muffin közepébe szúrjunk be egy egész szem epret.
6. 180 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt sül, de tartsunk tűpróbát.
7. Amíg a muffinok sülnek készítsük el az öntetet (el is maradhat)
Az epret kicsit törjük össze, de maradjanak benne fél/egész szemek, keverjük el a cukorral és főzzük fel. Ha szeretnénk egészen a karamellizálódásig főzhetjük. Mi ezt nem tettük, mert nagyon szeretjük az eper kifőtt levét.

Jó étvágyat!





Az epres muffin recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.