gluténmentes
répacukormentes
(barna) rizs és tápiókalisztből készült
tejmentes
vegán
édesség
Kompótdarabokkal is elkészíthető
Az epres muffin hozzávalói
15 dkg barna rizsliszt / fehér is jó, de a barnában több a rost6 dkg tápiókaliszt
2 lenmagtojás (így a színe nem lesz ilyen) vagy 2 tojásnak megfelelő tojáspótló por
15 dkg eritritol
1/2 csomag sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
csipet himalája só
0.5 dl olaj / olvasztott kókuszzsír
1 citrom leve + héja
16 szem friss eper + 20 dkg az öntethez
(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
Az epres muffin elkészítése
1. Keverjük össze a száraz hozzávalókat.2. Verjük fel egy kicsit a tojásokat a cukorral, adjuk hozzá az olajat, a citrom levét és héját, vaníliát.
3. A száraz hozzávalókhoz fokozatosan adjuk hozzá a nedveseket.
4. Adagoljuk a masszát a formákba, de csak félig töltsük meg azokat, mert a muffinok jelentősen felpúposodnak.
5. Minden muffin közepébe szúrjunk be egy egész szem epret.
6. 180 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt sül, de tartsunk tűpróbát.
7. Amíg a muffinok sülnek készítsük el az öntetet (el is maradhat)
Az epret kicsit törjük össze, de maradjanak benne fél/egész szemek, keverjük el a cukorral és főzzük fel. Ha szeretnénk egészen a karamellizálódásig főzhetjük. Mi ezt nem tettük, mert nagyon szeretjük az eper kifőtt levét.
Jó étvágyat!
Az epres muffin recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK | MUFFINOK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA