Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Menü

Epres, mandulás csokitorta recept


Ezt a süteményt a közelgő húsvéti ünnepek ihlették. Igazi ünnepi, gazdagon összerakott, nagyon finom, puha, jól sült, mégis nedves aromás. Díszítésként és töltelékként eperdzsemet készítettünk, hiszen már kapható a piacokon megfizethető áron eper is, napról napra olcsóbb is lesz.

gluténmentes
répacukor mentes
tehéntej mentes
mindenféle liszttől mentes
ünnepi alkalmakra való sütemény

Utánozhatatlan aromája, illata kifejezetten jól illik egy mandulás csokitortához. Persze ez a torta eper dzsem nélkül is ehető és nagyon finom, másként is díszíthető, ki-ki ízlése, lehetőségei szerint töltheti és dekorálhatja.

Hozzávalók egy 24 cm-es átmérőjű tortaformához

25 dkg őrölt mandula /mandulalisztből is megsüthető/ dió is jó
20 dkg növényi margarin
4 evőkanál kókuszcukor /más a Bulkshopban kapható cukorféleség, (eritritolból kicsit több)
5 tojás
20 dkg apróra tört étcsoki vagy csipsz + 10 dkg a tetejére
1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál vaníliakivonat
1 csipet
 3-4 szem eper a díszítéshez



Hozzávalók az  eperdzsemhez:

25 -30 dkg tisztított, nagyvonalakban darabolt eper
1 lapos kávéskanál pektin
3 evőkanál kókusz vagy más cukor

(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)

Elkészítés

1. Először készítsük el az eperdzsemet. Az epret nagyvonalúan vagdaljuk össze, keverjük nagyon alaposan el a pektinnel és a cukorral. Lassú tűzön tegyük oda főni, közben kavargassuk. A forrástól számított pár perc után húzzuk le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
2. A margarint keverjük össze alaposan a cukorral és egyenként adjuk hozzá az egész tojásokat és a vaníliát.
3. Az őrölt mandulát keverjük el a sütőporral, sóval és keverjük a tojásos keverékbe.
4. A legvégén adjuk hozzá a darabolt csokoládét vagy csipszet.
5. A masszát öntsük sütőpapírral bélelt formába és 175 fokos sütőben 40 percig süssük, tűpróbával győződjünk meg róla, hogy a közepe is megsült.
6. A süteményt hagyjuk kihűlni, kihűlés után vágjuk ketté és kenjük meg eperdzsemmel, a torta tetejét öntözzük meg olvasztott csokoládéval, díszítsük eperszeletekkel.

Jó étvágyat!




Az epres, mandulás csokitorta recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés