Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Eperkenyér recept


Gluténmentesen elkészíthető, 
tojás nélkül készült (tojással is elkészíthető), növényi tejjel készült, répacukormentes, édes desszert.

A fentebb felsoroltakon kívül ennek az eperkenyérnek az előnye még, hogy rettentő finom. Szalonnához ugyan nem ehető, de minden más alkalomra, ünnepre, hétköznapra, reggelire, desszertként ajánlható, egyszerűen elkészíthető, szinte elronthatatlan, jól átsüthető, mégis lédús, zamatos, aromás. Eperszezonban ne hagyjuk ki.

Hozzávalók 1 veknihez

2 csésze liszt:
     
1 csésze mandulaliszt + 1 csésze rizsliszt (mi így készítettük)
     
más variációban 1 nagyon púpos csésze zabpehelyliszt + 2/3 csésze mandulaliszt
0.5 dl növényi tej
1 lentojás / keményítő alapú tojáspótló / nem vegánoknak 1 tojás
1/2 csésze semleges ízű olaj
3/4 csésze őrölt eritritol / más a bulkshopos cukor
2/3 tasak sütőpor
csipet
25 dkg eper, fele elturmixolva, fele apróbb darabokra vágva

(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)



Elkészítés

Mi most először kipróbáltuk az Aldiban kapható, keményítő alapú, vegán tojáspótló port. Nagy meglepetés volt, szépen habosra felverhető, nagyon hasonlóan viselkedik a tojáshoz. Természetesen a sütemény a szokásos lentojással is elkészíthető. A lentojás 1 evőkanál őrölt lenmag és 3 evőkanál víz összekeverésével készül. Nem vegánok nyugodtan használjanak 1 tojást.

1. Az elkészítésnél mindenképpen, akármilyen tojást használunk, kezdjük a tojás felverésével.
2. Adjuk a felvert tojáshoz az őrölt cukorpótlót.
3. Tegyük hozzá a növényi tejet és az olajat. Keverjük el.
4. Turmixoljuk meg az eper felét. Adjuk a turmixot az elkészített folyékony keverékhez.
5. Keverjük bele a liszteket, a sót és a sütőport.
6. Végül nagyon-nagyon gyengéden keverjük bele a darabolt epret.
7. Egyengessük egy kenyérsütő formába.
8. Előmelegített 175 fokos sütőben a mi kenyerünk 45 perc alatt sült. Tűpróbával ellenőrizzük.

Jó étvágyat!




Az eperkenyér recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés