Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Menü

Citromos puffancsok recept

   
Gluténmentesen elkészíthető vegán kekszféle. 
Nagyon szeretjük a citromos ízesítésű kekszeket, mert üdék, könnyűek és nagyon finomak. Ezek a puffancskák, amiket a képeken láttok, megszólalásig, pontosabban megízlelésig hasonlítanak a legfinomabb túrós sütik ízeire, még minket is meglepett, hogy mennyire.

Elkészítése könnyű, nem igényel patikapontosságú méréseket, cukrászati bravúrokat. Bárki el tudja készíteni, illata betölti a konyhát, de a megkóstolással meg kell várni a kihűlést, mert ezek a sütikék frissen omlósak, sérülékenyek. Kihűlt állapotban azonban jól megtartják formájukat, jól tálalhatók, nem szétesők.

Hozzávalók

2 púpos evőkanál kókuszliszt
3 púpozott evőkanál mandulaliszt
4 evőkanál rizsliszt*
3-4 evőkanál eritritol / más fehér színű cukor, cukorpótló + 1/2 bögre víz, amiben feloldjuk / 0.5 bögre növényi szirup is jó
1/4 bögre olvasztott kókuszzsír**
1 kezeletlen citrom héja
1 citrom leve
1 mokkáskanál őrölt citromhéjpor (el is maradhat, ha nincs ilyenünk)
1-2 kávéskanál vaníliakivonat / aroma is megteszi
1 csipet
1 tasak sütőpor (GM, ha szükséges)
0.5-1 deciliter növényi tej, ha szükséges

Hozzávalók a citromos díszítéshez:

2 evőkanál őrölt eritritol vagy más fehér cukor / cukorpótló
egy kevés citromlé



Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt.
2. Keverjük össze a nedves hozzávalókat, az oldott cukrot, citromlevet, olvasztott kókuszzsírt, de ne tegyük még bele a növényi tejet.
3. Keverjük össze a liszteket, a sót, a citromhéjat és citromport, sütőport, vagyis minden száraz hozzávalót.
4. Keverjük össze a száraz és a nedves összetevőket.
A kókuszliszt sok folyadékot vesz fel, ha morzsalékos lenne a massza, fokozatosan keverjük hozzá a növényi tejet, annyit, hogy jól formázható masszát kapjunk.
5. A masszából gyengéden görgessünk golyókat, amelyeket helyezzünk el egy sütőpapírral bélelt tepsiben.
6. 180 fokos sütőben süssük addig, amíg a golyócskák egy kis színt kapnak és látványosan berepedeznek. A sütik nagyságától is függ a sülési idő, de nagyjából 18 percnyi idő szükséges.
7. Vegyük ki a sütőből és ne nyúljunk hozzá, csak a teljes hűlés után. Frissen sülten könnyen szétomlanak, de hűlés után szilárdak, nem törékenyek.
8. Díszítsük citromos, eritritolos mázzal, de olvasztott csokival is nagyon finom.
9. Készítsük el a mázt. Az őrölt eritritolhoz adagoljunk fokozatosan annyi citromlevet, hogy sűrű, folyékony oldatot kapjunk.

Megjegyzések:
*Nem okvetlen kell a kókuszzsírt megolvasztani, dörzsöljük bele alaposan a lisztekbe.
** Ha nem akarunk rizslisztet használni, helyettesíthetjük 3 púpozott evőkanál mandulaliszttel.

Jó étvágyat!





A citromos puffancsok recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:  

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés