Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Céklás, wasabis, sós palacsinta recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán főétel. 
Szeretjük a színes, sós palacsintákat. Mutatósak, jó ízűek, szépen tálalhatók.

bulkshop magyar vallalkozas
A képeken látható palacsintákat csicseriborsólisztből, céklával készítettük, wasabi porral ízesítettük. Nagyon finom, puha palacsintáink lettek, amelyekben sem a csicseriborsó, sem a cékla íze nem dominált, harmonikus ízegyüttesben simult össze, leheletnyit lehetett érezni a wasabi csípősségét.


A palacsinták melegen és langyosan nagyon jól feltekerhetők voltak, a kihűltek törékenyebbek voltak, de kihűlt állapotban is jól félbe lehetett hajtani őket. Sütés közben könnyedén megfordíthatók, de ezeket a palacsintákat nem is kell megfordítani, csak egy oldalukon megsütni.

Könnyű velük bánni, nem nehéz elkészíteni őket. Alig kell hozzájuk valami, öt hozzávalóból elkészíthetők. Mindenképpen olvassátok el az elkészítési tudnivalókat, néhány jó tanáccsal segítjük a sütést.

Bármilyen sós töltelékkel tálalhatjuk. Mi növényi sajtkrémes, kukoricás töltelékkel szervíroztuk. A sajtkrém elkészítését a következő posztunkban adjuk majd közre.

Nyers saláta is passzol hozzá.
 

Hozzávalók 6 nagy céklás, wasabis palacsintához

1 bögre (2,5 dl) csicseriborsóliszt
1 közepes nagyságú főtt cékla
2.5 dl céklalé (lehet főtt is) / lehet fele víz is
1 kávéskanál wasabi por vagy krém
1/2 kávéskanál
kókuszzsír a sütéshez

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»

 

A céklás, wasabis palacsinta elkészítése

1. A hozzávalókat keverjük össze, kissé sűrűbb, de jól folyós tésztát kell kapni.
2. Tegyük félre legalább egy órára pihenni. Ha az állás alatt besűrűsödik, hígítsuk vízzel vagy céklalével.
3. FONTOS: A palacsintákat nem forró, csak közepesen meleg, kizsírozott serpenyőbe kell adagolni. Meg kell várni, amíg maguktól szétterülnek, aztán kell csak gyengéden körbeforgatni őket, akár a serpenyő széléig.
4. Lassan, takaréklángon kell sütni 2-3 percig. Ha a sülő tészta teteje egy idő után már nem ragacsos, nem nedves és a fordító lapáttal jól fel lehet emelni, akkor a palacsinta kész. Nem kell megfordítani!
A töltésnél/feltekerésnél ez a szép sima, fényes, felső réteg kerül majd kívülre, a sült alsó réteg pedig belülre, a töltelék alá.
Az alábbi linken egy nagyon jó, napraforgós krémsajt receptjét is megtaláljátok, egy másik, spenóttal színezett palacsinta receptjében.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház





A céklás, wasabis, sós palacsinta recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.

 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK  |  PALACSINTÁK  

 

bulkshop recept


                                                                                         TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA

Keresés