Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 17.000 FT-TÓL INGYENES SZÁLLÍTÁS 17.000 FT-TÓL
 TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ
BUDAPESTI MINTABOLTUNK BUDAPESTI MINTABOLTUNK
MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS

Gluténmentesen elkészíthető vegán majonéz recept

   
Majonéz lenmagból készült fehérjéből.

bulkshop magyar vallalkozas
Néhány héttel ezelőtt megosztottunk veletek egy videót, hogyan kell majonézt készíteni a főtt csicseriborsó levéből. (https://www.facebook.com/bulkshop.hu/posts/2048088318771567) Sokan megnéztétek és kedveltétek a videót. Most a majonézkészítés egy másik nagyon hatékony és könnyű módját osztjuk meg veletek. Akik figyelemmel kíséritek az oldalunkon megjelenő recepteket, tudják, hogy mostanában többször is kísérleteztünk a lenmag főzetéből / lenfehérjéből készíthető habokkal, édességekkel.

A csicseriborsóléből készült majonézzel analóg módon készítettük a lenmajonézt is. Sűrű, több napig elálló, konzisztenciájából több napon át sem vesztő, az „igazi” majonéz ízével megegyező, jól használható, krémes, sima majonézt készítettünk. Ha a fotókat megnézitek, a kis tálkában lévő majonéz három napos, a mellette lévő, magas mérőpohárban lévő friss, alig pár perce készült. A hűtőben állva még sűrűsödött is.

A lenfehérje elkészítése egyszerű. Kilencszeres mennyiségű vízben kell főzni egy bögre lenmagot 45 percig, illetve, amíg a folyadék felére apad. Kiszűrve belőle a főtt magokat tojásfehérjére emlékeztető, nyálkás, sűrű folyadékot kapunk, ami a hűtőben jól eláll, egész héten használhatjuk habkészítésre, majonézalapnak. Mi kalácsot és perecet is sütöttünk vele úgy, hogy tojás helyett használtuk.

A lenfehérje előnye a csicseriborsó levéhez viszonyítottan, hogy korlátlan mennyiségben, olcsón készíthető, nem kell a kiszűrt borsó felhasználásáról vagy fagyasztásáról gondoskodni. Íze nagyon jó, tojásfehérjére emlékeztető, semleges. Tovább ízesíthető tormával, wasabival, fokhagymaporral, bármivel, amit szerettek, amit a majonéz ízesítéséhez egyébként is használnátok.

A lenfehérje elkészítéséről és a belőle készült édességekről a bejegyzés végén szereplő linkekre kattintva többet is olvashattok.

 

Hozzávalók a lenmajonézhez

1.5 deciliter lenfehérje
1-2 evőkanál mustár
1 evőkanál almaecet
csipet
2.5 deciliter olívaolaj / más olaj

 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»

A lenmajonéz elkészítése

Minden hozzávalót egy keverőedénybe kell önteni.
Botmixerrel egy pillanat alatt felverhető.

Bulkpraktika: Fontos lehet az elkészítésnél, hogy a felhasznált hozzávalók szobahőmérsékletűek legyenek. Az olaj és a lenfehérje hőmérséklete legyen közel azonos. Mi a hűtőből elővett lenfehérjét a tartójával együtt forró vízbe állítottuk, hogy a szobahőmérsékletű olajjal nagyjából azonos hőmérsékletűre melegítsük.

Korábbi lenhabbal készült receptjeinket itt nézhetitek meg:

 

Lenhabbal készült datolyás mogyorókrém recept

Csokikrém lenmagból készült habból recept

Citromos köleshab csokireszelékkel recept

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház




A gluténmentesen elkészíthető vegán majonéz recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: TORTILLÁK ÉS CHIPSEK  |  SALÁTÁK  

 

bulkshop recept


                                                                                      TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA

blog comments powered by Disqus