Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Borsópalacsinta recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán főétel. Hetek óta népszerű a FB oldalunkon a vörös lencséből készített palacsintánk. Sokan megnéztétek, kedveltétek. Néhányan ki is próbáltátok. Köszönjük. Az egyik hozzászóló, Tamás Éva javaslatára most elkészítettük sárgaborsóból is. Nagyon jó lett.

Alig kell hozzá valami, a borsó olcsó, a belőle készülő palacsinta puha, jó állagú, könnyen feltekerhető. Az elkészítéséhez adott tanácsokat betartva könnyedén megfordítható, sütéséhez kevés zsiradék szükséges.

Mindenképpen görgessetek lejjebb a receptben és az elkészítéshez adott tanácsokat olvassátok el.

Mi nagyon megörültünk ennek az ételnek, az egészséges sárgaborsó fogyasztásának egy újszerű, szokatlan módja. Szeretni fogjátok. Sós töltelékkel a legfinomabb.

Hozzávalók 10-12 palacsintához

1 bögre száraz sárgaborsó
3 evőkanál tápiókakeményítő
6 dl víz
1 lapos kávéskanál fokhagymapor

bármilyen fűszer, amit szerettek
olaj / kókuszzsír a sütéshez



Elkészítés

1. A borsót éjszakára áztassátok be, ázott állapotában könnyedén turmixolható lesz másnap. Egy bögrényi száraz borsó másnapra 3 bögrényire duzzad.
2. A megázott borsót a vízzel és a keményítővel, sóval, fokhagymaporral, fűszerekkel tegyétek a turmixba és simára turmixoljátok össze.
3. Egy mogyorónyi olajjal kenjétek ki a palacsintasütőt.
4. FONTOS: Állítsátok a tűzhely lángját / melegítőlapját takarékra. Takaréklángon kell a palacsintákat sütni. A türelem és a mérsékelt meleg a pazar palacsinták titka.
A zsiradékot melegítsétek fel, de ne forróra. Minden egyes új palacsintánál is meleg, de nem tűzforró serpenyőbe kell önteni a tésztát, különben könnyedén szétfut.
Öntsetek bele egy kis merőkanálnyi palacsintatésztát a serpenyőbe és hagyjátok elterülni. Egy evőkanál hátával igazgassátok el a tésztát nagyobbra és kerekre.
5. Hagyjátok sülni, ne siettessétek, ne feszegessétek. Tegyetek-vegyetek a konyhában valami mást és csak fél szemmel figyeljétek, amint 2-3 perc alatt szépen megfordíthatóra sül a palacsinta. Fordítsátok meg és hagyjátok a másik oldalát is megsülni, ez már kevesebb időt fog igénybe venni.
6. Mi párolt zöldségeket tekertünk bele. A palacsinták magukban, szószokkal, majonézzel is finomak.

Jó étvágyat!





A borsópalacsinta recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés