Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Sárgaborsó 1kg

Sárgaborsó 1kg bulkshop Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
320 Ft (252 Ft + ÁFA)

(320 Ft/kg)

RAKTÁRON

Fehérje: 21g / 100g

Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás

A zöldborsószemeket hántolják, szárítják, azaz megszabadítják a külső halvány héjuktól a hasítási folyamat során. Így a gömbölyű borsószem két lencse alakú részre esik szét. Sárga és zöld színekben is létezik.
Az egészséges élelmiszerek között rangos helyen áll Kiváló forrása a B1 és B2 vitaminnak, pantoténsavnak, biotinnak, folsavnak, E-vitaminnakés ugyancsak magas a kálium-, kalcium-, foszfor-, magnézium-, vas-, cink- és mangántartalma. Káliumtartalma csökkenti a lerakódások képződését az erek falán, jótékonyan hat a magas vérnyomásra is. A szárazborsó molibdént is tartalmaz és nagyon kedvező az aminosav-összetétele. Méregteleníti is a szervezetet, ami többek között az előbb említett jelentékeny molibdén-tartalmának köszönhető.
A sárgaborsó jól tárolható, ízletes levest és főzeléket készíthetünk belőle.
A sárgaborsó szinte mindenütt megterem, nem csoda, hogy a világon mindenhol fogyasztják: Európában, Ázsiában, Afrikában, Amerikában és Ausztráliában is.

100 gramm sárgaborsó tápértéke:

Energia KJ-ban: 1442    
Energia Kcal-ban: 340    
Zsír: 1g    
 - amelyből telített zsírsav: 0,2g    
Szénhidrát: 61g    
 - amelyből cukor: 5,1g    
Fehérje: 21g    
Só: <0,02g    

Recept: sárgaborsófőzelék egyszerűen

Hozzávalók:

- 250 g sárgaborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 liter zöldséglé kockából
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 kávéskanál aprított friss rozmaring
- 2 db babérlevél
- só,bors
- 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
A sárgaborsót áztassuk be egy éjszakára. A felaprított hagymát pároljuk meg, adjuk hozzá a pirospaprikát és a fokhagymát, ügyelve, hogy ne égjenek meg. Adjuk hozzá a leszűrt sárgaborsót, a babérleveleket, a sót, a borsot és öntsük fel a zöldséglével.
Fedő alatt főzzük puhára.
A rozmaringot csak a végén adjuk hozzá. szórjuk bele, ha szükséges, igazítsunk a fűszerezésen és a főzelék sűrűségén.

 
Cikkszám: 20090

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Akik ezt vásárolták, vettek még

ÚJDONSÁGAINK

Keresés