Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Menü

Zöldséges tofuval vagy kölessel töltött algatekercs recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán partifalat, vendégváró, főétel feltét, vacsoraétel. Egy nem mindennapi parti vagy vendégváró falat, ami főételek feltétje is lehet salátákkal, rizzsel tálalva. Mutatós, ízletes, tápértékekben gazdag.

Az alga kellemesen és szelíden halízűvé varázsolja, a tofu gazdag fehérjékben, a zöldségek a kíméletes párolás mellett megőrzik tápanyagaikat.

Aki elvből vagy egészségi okokból nem fogyaszt tofut, kölesből is elkészítheti nem kevésbé finom változatát. Elkészítése nem nehéz, ha van otthon algalapunk szinte bármikor „összedobható”.

Hozzávalók 2 rúdhoz

1/2 csomag (15 dkg) natúr tofu apróra reszelve / 1 bögre főtt köles *
1 közepes méretű sárgarépa reszelve
1 kis méretű cukkini reszelve
1 közepes lilahagyma nagyon vékonyra szeletelve
1 kávéskanál fokhagymapor (elmaradhat)
1 mokkáskanál halfűszerkeverék**
, ha nem kész fűszerkeveréket használunk
2-4 algalap***



Elkészítés

1. A hozzávalókat az algalap kivételével készítsük elő, keverjük össze. Minél apróbbra sikerül aprítanunk / turmixolnunk a tofut, annál szebb és összeállóbb lesz a töltelékünk. A képeken láthatónál érdemes apróbbra, krémesebbre készíteni. Ha kölest használunk, főzzük kicsit ragacsosra.
2. Terítsük ki az algalapokat és egy ecsettel finoman kenjük át vízzel, hogy könnyebben tudjuk formázni. Ne legyenek lucskosak, éppen csak nedvesek.
3. A tölteléket terítsük rá a nedves algalapokra, tekerjük fel a lapokat finoman. A lapok végeit kissé dugjuk vissza, hogy a töltelék ne tudjon kitüremkedni a végeken.
4. A kész töltött rudakat helyezzük párolóedénybe és pároljuk 15 percig.
5. Csak hűtött állapotban szeletelhető jól, egy konyhai ollóval vagy kimondottan éles késsel. Szeletelés után a tányéron visszamelegíthető.

Megjegyzések:

A tofut igyekezzünk minél krémesebbre elkészíteni.
** Érdemes készen vásárolt fűszerkeveréket venni, sok hozzávalóból, citromos, pikáns, nagyon kellemes aromájú. Ha mégis saját összeállítással próbálkoznátok ideírjuk a fűszerkeverék főbb összetevőit.
Főbb összetevők: mustármag, vöröshagyma, fokhagyma, rozmaring, kapor, citrom aroma, koriander, görögszéna, gyömbér, római kömény stb.

*** Ha két algalapot használunk egy rúd elkészítéséhez, szebb, jobb tartású „héjat” kapunk. Ez esetben az algalapokat helyezzük egymás fedésébe / kissé egymásra, így egy nagyobb felületű, többszörösen feltekerhető lapunk lesz és a szeletelésnél is könnyebb dolgunk lesz vele.

Jó étvágyat!





A zöldséges tofuval vagy kölessel töltött algatekercs recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés