Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL
 TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ
BUDAPESTI MINTABOLTOK BUDAPESTI MINTABOLTOK
MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS

Zöldséges, kolbászos bulgur recept

   
Vegán, de hagyományosan is elkészíthető főétel. 
Ezt az egytálételt a jól ismert pásztortarhonya mintájára készítettük. A maradék bulgur felhasználásának is lehet ez az egyik jó módja. Ízletes, laktató, praktikus étel. 

Ha nincs a hűtőben bolti vagy saját készítésű vegán kolbász, készítsük el tofuval, vagy egyszerűen több gombával. Az étel nem vegán változata füstölt virslivel / kolbásszal is elkészíthető

A hűtőben néhány napig jól tárolható növényi kolbászkák elkészítéséhez ebben a posztban is ötletet adunk. Búzasikérből nem nehéz elkészíteni és meg is éri, mert a saját készítésű nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot, bármikor elővehetjük, tetszés szerinti körettel fogyaszthatjuk. De a nagyobb üzletek polcain előre csomagolt formában is több fajtát és ízesítésűt találunk. Ehhez az ételhez jól illik a kicsit füstölt ízű, virsliszerű, növényi kolbászka.

Hozzávalók 2 személyre

1/2 bögre bulgur
1 bögre zöldségalaplé*/víz
2 evőkanál olíva / rizsolaj / tetszés szerinti olaj
1 kis csomag (45 dkg) mirelit Mexikói zöldségkeverék
4-5 darab barna csiperkegomba lapos szeletekre vágva
3-4 darab koktélparadicsom negyedelve
2-3 szál vegán kolbász** / 1/2 csomag tofu / több gomba felkarikázva
1 közepes fej vöröshagyma felaprítva
2-3 gerezd aprózott fokhagyma
1/2 kaliforniai paprika vagy kápia kockára vágva
2 közepes krumpli felkockázva
, pici bors
1-2 fújásnyi folyékony füst, ha szeretjük



Elkészítés

1. A zöldségeket készítsük elő, mossuk, daraboljuk.
2. A bulgurt két evőkanálnyi olajon enyhén pirítsuk meg. Öntsük fel kétszeres mennyiségű zöldségalaplével* vagy vízzel és főzzük meg.
3. Amíg a bulgur fő, pirítsuk meg enyhén a hagymákat, adjuk hozzá a felkockázott krumplit, öntsünk alá 1.5 deciliternyi vizet és a félkeményre főzzük meg (kb. 5 perc).
4. Amikor a krumpli félig megfőtt, öntsük hozzá a mirelit zöldséget, a felkockázott paprikát és a karikára vágott kolbászt, főzzük addig, amíg a krumpli teljesen megpuhul.
5. Utolsónak adjuk hozzá a gombát és a paradicsomot, egyet-kettőt kavarjunk rajtuk és már kész is a ragu.
6. A puhára főtt bulgurt keverjük el a raguban, 1-2 percig főzzük össze.
7. Fújjunk a kész ételre kevés folyékony füstöt.

Megjegyzések:
* Zöldségalaplevet könnyedén készíthetünk sótlan, natúr ételízesítőből úgy, hogy 2 evőkanál ételízesítőt/zöldségszárítmányt 0.5 liter vízben 10 percig főzünk. Leszűrjük és csak a levet használjuk fel:
Zöldségalaplé recept

** Vegán kolbászkákat készíthetünk házilag is, a hozzávalókat és az elkészítést lásd:
Vegán kolbász recept  

Jó étvágyat!




A zöldséges, kolbászos bulgur recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.


A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.