Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

Zabos epres sütemény recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, répacukor, tehéntej mentes. A vegán elkészítési módhoz a receptben javaslatot teszünk. 
Mi tojással sütöttük. Édes, szeletelhető desszert sütemény.

Ha követitek a Bulkshop receptjeit, láthatjátok, mostanában sokszor használunk zablisztet és zabpelyhet a sütemények elkészítéséhez. Mindkettő – különösen a kettőt kombinálva – nagyon jó ízű és nagyon jó konzisztenciájú sütemények sütésére alkalmas. Ezek a sütemények, kekszek a zabpehelytől kicsit rusztikusak, a zabpehelyliszttől puhák és omlósak. Utánozhatatlan páros.

Ha aszalványokkal, magokkal, friss bogyós és nem bogyós gyümölcsökkel kombináljuk fantasztikusan gazdag, egészséges, laktató süteményeket tudunk sütni.

A zabliszttel és zabpehellyel készült sütemények nem kényesek, nem igénylik a patikapontosságú méréseket. Bátran „garázdálkodhatunk” a tésztával, csak a fantáziánk, a tepsink mérete és a pénztárcánk szab határt.

A zabpehely és a zabpehelyliszt a Bulkshopban igazán olcsó, mi szeretjük, hát gyakran sütünk belőlük sütiket.

A mostani zabos süteményünkhöz epret és cukkinit is használtunk a tészta lazításához és nedvesítéséhez. A süteményeket lédússá, puhává, „olvadóssá” varázsolják így együtt. Tényleg ilyen lett a mienk is.

Ha így együtt használjuk őket elegendő a tésztába csak a cukkinit belekeverni, az epreket a tetejére rakjuk szép sorjában, nehogy elázzon a süteményünk.

Hozzávalók

20 dkg zabpehelyliszt
10 dkg zabpehely
1 közepes nagyságú cukkini fele reszelve
2 tojás / vegánoknak 2 lentojás vagy keményítő alapú tojáspótló (aldis termék)
3 evőkanál kókusz vagy barna cukor (porrá őrölve)
2 evőkanál (10 dkg) kókuszzsír olvasztott állapotban
15-20 dkg eper
1 fél csomag sütőpor
1 csipet
vaníliakivonat
1 citrom leve és reszelt héja



Elkészítés

1. A kevert sütemények szokásos menetrendje szerint járunk el.
Keverjük össze a nedves hozzávalókat, adjuk hozzá a száraz hozzávalókat, de a cukkinit külön, gyengéden, a végén tegyük hozzá, hogy ne törjön össze a keveréskor.
2. A masszát öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe. Ne használjunk túlzottan nagy tepsit, hogy szép magas legyen a süteményünk. Mi 24×34 –es tepsit használtunk.
3. Rakjuk ki a tetejét szépen eperszeletekkel.
4. Süssük 180 fokon 35-40 percig. Tűpróbával ellenőrizzük.

Jó étvágyat!




A zabos epres sütemény recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.