Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Vegán linzer recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, az „igazi” ízvilágára emlékeztető, kevés hozzávalóból készülő, omlós tésztájú, sokféleképpen tölthető és variálható teasütemény.

Mint szinte minden apró süteménynek, ennek az elkészítése is kissé tovább tart a „csak össze kell dobni” süteményeknél, de igazán megéri a fáradságot a sok szemet gyönyörködtető apróság. A készítéséhez megadunk egy egyszerűbb módot is a receptben, meg a pogácsa- vagy linzerszaggatóval kiszúrt bonyolultabb, de szabályosabbra szaggatható változatot is. A töltés, összeragasztás fázisát azonban nem tudjuk lerövidíteni. Az egyszerűbb változat készítésével jelentős időt spórolhatunk meg, viszont kicsit szabálytalanabb formájúak lesznek a sütikék.

A süteményünk ezúttal teljesen tojás nélkül készült, még lentojást sem használtunk hozzá. Régebb óta ki akartuk próbálni ugyanis, hogy a rizsliszt valóban tojás nélkül is összetartja-e a süteményt.

A képeken látszik az eredmény.

Hozzávalók

5 evőkanál / fél bögre rizsliszt
3 evőkanál mandulaliszt
2 evőkanál puha, de nem olvadt kókuszzsír
4 evőkanál eritritol / más fehér cukor vagy cukorpótló + porított a szóráshoz
1 kávéskanál sütőpor
1 facsarásnyi citromlé vagy 1 kávéskanál almaecet
1 csipet himalája só
annyi növényi tej, hogy a tészta összeálljon (0.5 dl) (pl. kókusztej)
2-3 evőkanál lekvár, 5 dkg olvasztott étcsokoládé / 1 marék tört kesudió vagy más dióféle / mag a díszítéshez



Elkészítés

1. A megadott hozzávalókból gyúrjunk tésztát.
2. Parkoltassuk 1 jó órát a konyhában valahol, de ne a hűtőben.
3. Az elkészítés egyszerűbb módja: Csípjünk le a tésztából egyforma kis darabokat és görgessünk belőle kis gombócokat. Tegyük a gombóckákat egy papírral bélelt tepsire és nyomjuk őket laposabbra, esetleg a berepedő széleket igazítsuk meg egy kicsit.
4. Bonyolultabb változatban: A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, pogácsa vagy linzerszaggatóval szaggassuk ki és a kiszúrt kis karikákat egy kés lapjával emeljük be a tepsibe.
Tanács: ne az összes tésztát nyújtsuk ki egyszerre, hanem több részletben, kisebb adagokban.
5. 180 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt sül, függ attól, hogy mennyire vékonyra vagy vastagra nyújtottuk a tésztát. Legegyszerűbb, ha egyet megfordítunk, ha az alja sült, vegyük ki a sütőből. A linzerek teteje nem kell, hogy barna vagy pirult legyen, inkább a sápadthoz közelítsen a színük…  Amikor a tepsiből kivesszük még puhák, a hűlés alatt tovább, de nem drámai módon szilárdulnak még.
6. A képeken látható módon - vagy saját elgondolás alapján - díszítsük és töltsük meg a karikákat, olvasztott csokival, lekvárral, diófélékkel, porított cukorral vagy cukorpótlóval.

Jó étvágyat!





A vegán linzer recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.


A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.