Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Vegán csörögefánk gluténmentesen recept


Ilyenkor farsangtáján a búzalisztet, cukrot, tejet nem fogyasztók is elgondolkodnak a fánksütésen. 
Kigondoltunk és sütöttünk egy nagyon egyszerű, kevés hozzávalóból készülő, az eredetihez ízvilágában és állagában nagyon hasonlító csörögét, csörögefánkot.

A fánkocskák nagyon finomak, az általunk kigondolt tészta jól nyújtható, rakosgatható, de a csörögékre jellemző csavarásos átbújtatás nekünk nem sikerült biztonságosan, ezért a fánkocskáinkat keresztben és hosszában egyszerűen csak bemetszettük.

Ezúttal kihagytuk a receptből a tojást is, hogy a vegán módon táplálkozóknak is kedvezzünk, de természetesen a csörögénk tojással is összeállítható, a receptben teszünk erre javaslatot.

A végeredmény
gluténmentes
tejmentes
répacukor mentes
vegán módon elkészíthető

Költségek hozzávetőlegesen 170-180 Ft

Hozzávalók a képeken látható mennyiséghez, körülbelül 15 darab csörögéhez

1/2 bögre rizsliszt
1 nagyon púpos evőkanál tápiókaliszt
1 mokkáskanál konjakliszt (nem vegánoknak 1 tojás)
1.5 dl növényi tejszín (körülbelül, ha tojást használunk kevesebb)
1 csipet
1 mokkáskanál vanília (elhagyható)
1 mokkáskanál őrölt citromhéj (elhagyható)
2 evőkanál eritritol + a szóráshoz (más a Bulkshopban kapható cukorpótló is jó
2-3 evőkanál kókuszzsír / étolaj a sütéshez

(A receptben leírt hozzávalók alapvetően gluténmentesek, a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)



Elkészítés

1. A száraz hozzávalókat keverjük össze.

2. Lassan, kis adagonként adjunk hozzá növényi tejszínt, amíg jól formázható, de nem túl kemény tésztát kapunk.
3. A tésztát két sütőpapír réteg közé téve nyújtsuk ki vékonyra.
4. Derelyevágóval metéljük fel a kívánt méretűre és az egyes fánkocskák közepét metsszük be.
5. A kókuszzsírt melegítsük fel, egy kis darab tésztával győződjünk meg róla, hogy az olaj elég meleg és néhány fánkocskát süssünk ki egyszerre. Vigyázzunk rá, ne égjen meg.
6. Konyhai törlővel borított tányérra szedjük ki és felül is itassuk le róla a felesleges olajat.
7. Hagyjuk kicsit hűlni, csak utána szórjuk meg őrölt eritritollal / más cukorpótlóval.

Költségek részletesebben

1/2 bögre rizsliszt (10-12 dkg) 50 Ft
1 nagyon púpos evőkanál tápiókaliszt (2.5 dkg) 23 Ft
1 mokkáskanál konjakliszt (nem vegánoknak 1 tojás) 1-2 dkg 20 Ft
1.5 dl növényi tejszín (körülbelül, ha tojást használunk kevesebb) 50 Ft
2 evőkanál eritritol + a szóráshoz ( más a Bulkshopban kapható cukorpótló is jó 4 dkg 33 Ft
egyéb költségek 50 Ft

Jó étvágyat!




A vegán csöröge gluténmentesen recept 
hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés