Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Thai tészta recept


A minap egy thai ételeket készítő étteremben jártunk és egy rizstésztából, zöldséges feltétekkel készült vegán ételt ettünk. A 10 ujjunkat megnyaltuk utána és elhatároztuk, hogy egy ilyen ételt mi is készítünk. Nagyon büszkén állíthatjuk, hogy a mienk is nagyon finom lett.

Az étel, amit készítettünk gluténmentes, tejmentes, szójamentes, nem tartalmaz állati eredetű összetevőt. Vegetáriánus és vegán táplálkozásba illeszthető.

Hozzávalók: 

12 dkg rizstészta
2 ek mogyoróvaj
3 sima szójaszósz
1 ek sűrített paradicsom
1/2 ek curry fűszerpor, 1 cm-nyi reszelt gyömbér
1 marék pirított földimogyoró
5-6 gerezd fokhagyma
kedvenc idényzöldségek (pritamin paprika, lilahagyma, répa, zellerszár, aszalt paradicsom, kelkáposzta, fodros kel a díszítéshez, sárgarépa, mungóbab csíra)
1 csokor friss petrezselyem, zöldhagymaszár
1 mokkáskanál chili, 1 leheletnyi füstölt paprika (el is maradhatnak)
, ha szükséges
citromlé/limlé a kész tészta meglocsolásához (el is maradhat)
1 löttyintésnyi étolaj
2-3 nyers, apró paradicsom a díszítéshez

(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)



Elkészítés

1.  Az üvegtésztát leforrázzuk annyi vízzel, ami bőségesen ellepi, majd 5 perc után leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük, félretesszük. 
2. Pirítsuk meg a mogyorót és tegyük félre.
3. Egy wok edényben 2 evőkanál étolajat teszünk, ezen egy kicsit megfuttatjuk a curry port, beletesszük a mogyoróvajat, a szójaszószt, a sűrített paradicsomot. Egy jó sűrű szószt kapunk.
Ebbe a sűrű szószba beletesszük a hagymákat és 2-3 percig főzzük vele.
4. Ha a hagymák kicsit megpuhultak hozzáteszünk minden mást, összekavarjuk és 4-5 percig főzzük.
Rövid ideig főzzük a zöldségeket, hogy frissek, roppanósak maradjanak.
5. Tálaláskor a kész hozzávalókat összerakjuk, összeforgatjuk, a pirított mogyoróval és a kis paradicsomokkal díszítve tálaljuk.

Bulkpraktika: Azok a vegetáriánus és vegán módon étkezők, akik fogyasztanak szóját, kiegészíthetik az ételt 15 dkg kockára vágott, jól kinyomkodott tofuval. A tofut a főzés első fázisában a curryval együtt pirítsák meg, majd tegyék félre az étel összeállításáig.

Jó étvágyat!




A thai tészta recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés