Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

Curry por 250g

Curry por 250g Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
470 Ft (370 Ft + ÁFA)

(1.880 Ft/Kg)

RAKTÁRON

Leírás

A nálunk erős, jellegzetes fűszerkeverékként ismert curry Indiában valójában nem létezik. Ma már a curry szó legtöbb esetben bizonyos őrölt fűszerek keverékét jelöli. Ezt a keveréket a gyarmatokról hazatelepülő angolok fejlesztették ki, hogy egyfajta tipikus indiai ízt utánozhassanak szárított fűszerek segítségével.
A fűszerkeverék összetétele erősen változó lehet; karilevelet nagyon ritkán tartalmaz. Legfőbb alkotóelemei: római kömény, kurkuma, lepkeszegmag, chilipaprika.
Felhasználják: mártások, húsok, halak, tojásos, paradicsomos, rizses ételek készítéséhez.
Az alábbi fűszerek is szerepelhetnek a curry keverékben: koriandermag, római kömény, görögszéna mag, kurkuma, szegfűszeg, fokhagyma, curry levél, édeskömény, gyömbér, chili, mustármag, paprika, só, fahéj, feketebors, mák, ánizs, csicseriborsó, kardamom, zellermag, kapormag, szerecsendió, hagyma, fehérbors.
Csípős curry por: koriandermag, chili, mustármag, gyömbér, római kömény, görögszéna

A currypornak nevet adó curry levél egyébként egy eléggé enyhe ízű, zöld levél.
A fűszerkeverékeket házilag is elkészíthetjük. Ilyenkor az a legjobb, ha közvetlenül a felhasználás előtt készítjük elő a keveréket, őröljük meg a fűszereket. A maradék fűszer jól lezárt dobozban néhány hónapig megőrzi az aromáját.

Recept: currys vöröslencse leves
Hozzávalók:
- 1 vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2-3 evőkanál kókuszolaj
- 2dl vöröslencse
- 1,2 l víz
- friss vagy szárított chili
- 1 kk currypor
- 1kk kurkuma
- ételízesítő sótlan
- só
- bors
- 2dl tejszín

elkészítés:

Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk az olajon, rátesszük a felszeletelt fokhagymát, majd pár perc után a vöröslencsét. Felöntjük vízzel, fűszerezzük és puhára főzzük. Botmixerrel összeturmixoljuk, és hozzáadjuk a tejszínt, újraforralásig visszatesszük a tűzre.

 

Cikkszám: 20389

További képek
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő