Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

Sütőtökös gnocchi recept


Még a sütőtökszezon vége előtt igyekeztünk ezt az ételt elkészíteni, de ha lemaradnátok róla, a szinte egész évben kapható sárgarépából is elkészíthető. Egy puha, ízletes köretnek való étel, sajttal megszórva azonban önálló ételként vagy levesbetétként is fogyasztható.

Nem hasonlít a boltban kapható gnocchikhoz, más lisztből, más hozzávalókból készül, más lesz az állaga és az íze is, nagyon finom puha, újramelegíthető.
Nagy előnye, hogy a maradék sült tökök hasznosításának is kitűnő, ízletes módja.
Amikor elhatároztuk ennek az ételnek az elkészítését, egy rikítóan narancssárga ételt képzeltünk, amely nem csak nagyon finom, hanem igen mutatós is a tányéron. Be kellett azonban látnunk, hogy ilyen csak fehér lisztből lenne, a mandula és zabliszt kicsit tompítja a színét, viszont nagymértékben javítja az ízét.
Gluténmentes, tejmentes, vegán étel, amelyet a mindenevők, a változatosságra vágyók is szeretni fognak.
Nem tartalmaz adalékanyagot.

Hozzávalók 2 adaghoz

1 púpozott bögre sült tök
2 púpos evőkanál mandulaliszt
1/2 bögre zabpehelyliszt
1/3 csésze nyílgyökérliszt
1 evőkanál élesztőpehely




Elkészítés

1. Süssük és hűtsük ki a tököt.
2. Keverjük össze a szárazanyagokat egy tálban.
3. Turmixoljuk meg a tököt és gyúrjuk össze a lisztekkel. Formázható, puha tésztát kapunk.
4. Pihentessük a tésztát 15-20 percig.
5. Daraboljuk apróbb darabokra a tésztát és formáljunk az egyes darabokból hosszú hengereket, a hengereket aprítsuk fel nudliszerűre.
6. A nudlikat egyenként formáljuk kicsit, ha szükséges és villával nyomjunk bele bordázatot.
7. Forraljunk vizet és a gnocchikat több részletben főzzük ki.
Mi fűszeres brokkolival és indiai lencsével tálaltuk.

Az indiai lencse elkészítésének receptjét ide kattintva éred el.


Jó étvágyat!




A sütőtökös gnocchi recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.