Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

Narancshéj trüffel recept

   
Vegán, gluténmentesen elkészíthető édesség, nassolni való, desszert.

A maradék narancshéj hasznosítására találtuk ki ezt az édességet. Többféle módon is elkészítettük, reményeink szerint ti még tovább is fejlesztitek.

Ilyenkor tél elején, amikor a nagy áruházakba megérkezik a kezeletlen héjú narancs, nagyon sokszor vásárolunk belőle a sütemények, krémek, levesek elkészítéséhez. A narancs lereszelt vagy lehántott héját nem szoktuk eldobni. Bespájzolunk belőle a mélyhűtőbe, ínségesebb időkben nagyon jól jön majd. A narancshéj lefagyasztásának módját lásd a bulkpraktikák között.

Mi aprítógépben szoktuk a narancshéjat ledarálni, de ilyen gép hiányában a húsdaráló gép is megteszi. Persze az igazi az, ha a reszelőn aprítjuk le, de az nagyon sziszifuszi, kevésbé termelékeny mód, persze sokkal szebb is. Cselekedjetek belátásotok szerint. A képeken a durvább, aprítógépes változat látható.

A trüffel többféle módon is elkészíthető, olcsóbb és kicsit drágább formában is. Mindegyik nagyon finom, de kicsit tömény édesség, ezért is van, hogy trüffel formában, kis golyóbisokat készítettünk belőle. Egy falat mennyország, de nem is kell belőle sokkal több.

Hozzávalók az egyszerűbb változathoz, 12-16 trüffelhez

1 bögre beáztatott aszalt datolya
2 evőkanál reszelt narancshéj a trüffelbe + 4 evőkanálnyi a szóráshoz
1 fél narancs leve
4 evőkanál olvadt kókuszolaj
pici
fél bögre kakaópor / lehet több, 2/3 bögre is
datolyamelasz / más növényi szirup, de csak akkor, ha nem éreznénk elég édesnek
1 maréknyi összetört keksz, de csak akkor, ha nagyon töménynek éreznénk a masszát
kókusz- vagy más kristályos cukor a dekoráláshoz

Hozzávalók a drágább változathoz

A fenti hozzávalók, de a kakaó helyett olvasztott étcsokoládét (kapható boltjainkban) használjunk.



Elkészítés

Egyszerűbb változat:

1. A datolyát alaposan mossuk meg folyó víz alatt és meleg, de nem forró vízbe áztassuk be 1 órányi időre.
2. A megázott datolyát nagyon alaposan törjük össze a kezünkkel vagy az aprítógépben.
3. Tegyünk hozzá minden mást, keverjük el alaposan, amíg jól formázható egyenletes masszát kapunk.
Kóstoljuk meg, édesítsük datolyamelasszal vagy más sziruppal. A cukor nem jó választás ebben az esetben, mert ropogni fog a fogunk alatt.
Ha nagyon tömörnek érezzük a masszát keverjünk bele egy maréknyi összetört kekszet és lazítsuk tovább narancslével.
4. A masszából görgessünk golyókat, amelyeket jó alaposan forgassunk bele reszelt narancshéjba. A narancshéjat kókusz vagy más kristályos cukorral is keverhetjük, így dekoratívabb „bundát” készíthetünk a trüffeljeinknek.

A drágább változat elkészítése:

A csokoládét a narancslével együtt olvasszuk meg és ebbe az olvadt csokoládéba tegyünk bele minden más összetevőt.
A továbbiakban az elkészítés azonos.

Nézzétek meg más, korábban publikált trüffelszerű édességeink receptjét is.

https://www.bulkshop.hu/receptek/nyers-mandulagolyok-goji-bogyoval-recept

https://www.bulkshop.hu/receptek/amarantgolyok-aszalt-gyumolcsokkel-recept

https://www.bulkshop.hu/receptek/csupa-kokusz-kokuszgolyo


Jó étvágyat!





A narancshéj trüffel recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.