Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Mogyorókrém recept


A mogyorókrém elkészítése nagyon egyszerű. Gyakorlatilag elronthatatlan. Azért nem nevezzük nutellának, mert íze és állaga nem hasonlít a bolti nutellához, szerintünk annál finomabb

Nem tartalmaz adalékanyagokat, cukrot, krémes, könnyen kenhető, kényeztető. Az interneten számos receptváltozat található, mi most egy nagyon egyszerű változatot írtunk és fotóztunk le .
A Bulkshopban kapható mogyoróból készítettük.

Vegán, gluténmentes, mindenki számára fogyasztható, még az inzulinrezisztenciával küzdők is kanalazhatnak belőle. A valóban gluténintoleranciában szenvedők azonban mindig tájékozódjanak a hozzávalók csomagolásán található információk alapján is.

Az elkészült krémet használhatjuk sütemények, palacsinták töltelékeként, tehetünk egy kanállal a reggeli müzlinkhez, kenhetjük kenyérre, kanalazhatjuk csak úgy.

A krém elkészítésének hozzávetőleges költsége 750-800 Ft

Hozzávalók egy kistálnyi (2 dl) adaghoz

10 dkg (két marék) törökmogyoró
2 evőkanál kakaó
2-3 evőkanál őrölt eritritol / méz / valamilyen növényi szirup
1 nagy evőkanál kókuszzsír / bio növényi margarin
1 mokkáskanál vanília
1 leheletnyi



Elkészítés

Pörköljük meg egy kicsit a sütőben vagy serpenyőben a mogyorót. Részben azért mert így könnyen ledörzsölhető a héja, másrészt ettől a pici pörkösségtől kapja jellegzetes, finom ízét.
A megpörkölt mogyorókat dörzsöljük egymáshoz papírtörlő, konyharuha segítségével.
Válogassuk ki a héj közül a fehérre kopott mogyorószemeket és dobjuk át őket az aprítógépbe. Több részletben újraindítva az aprítót őröljük annyira finomra, amennyire csak tudjuk. Nem lesz olyan sima, mint a bolti nutella, de ez nem lesz hátrányára.
Ha elég aprónak ítéljük, tegyük hozzá a többi hozzávalót és őröljük, keverjük azokkal is alaposan tovább, míg sűrű, fényes krémet kapunk.
A hűtőben kicsit megkeményedik, de szobahőmérsékleten hamar visszalágyul. Ha kókuszzsíral készítjük, a hűtőből kivéve kicsit keményebb, bio növényi margarinnal puhább állagú lesz.

Költségek részletesebben
(Mivel a hozzávalókat nem patikapontossággal adtuk meg, ezért a költségek is csak hozzávetőlegesek.)

10 dkg mogyoró 530 Ft
4 dkg kókuszzsír 60 Ft
3 dkg kakaó (2 evőkanál) 60 Ft
2 evőkanál (5dkg) eritritol 80 Ft

Jó étvágyat!




A mogyorókrém recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés