Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL
 TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ
BUDAPESTI MINTABOLTUNK BUDAPESTI MINTABOLTUNK
MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS

Könnyű szendvicskrém recept

vegán szendvicskrém recept bulkshop plantbased növényi alapú    vegán szendvicskrém recept bulkshop plantbased növényi alapú

Finom nyári szendvicsfeltét

Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető krém.

bulkshop magyar vallalkozas
A képeken látható kenyérfeltét / szendvicskrém elkészíthető tofuból, a tofukerülők számára kesudióból vagy napraforgómagból is.


Bármelyik fentebb felsorolt alapanyagból készítjük, lényegüket az adja, hogy a krémalapot kombináljuk zöldségekkel, különféle színű kaliforniai paprikákkal, sárgarépával, cukkínivel, zellerszárral. Ezek a zöldségek akár télen is rendelkezésünkre állnak a szupermarketek polcain. Ízesíthetjük friss zöldfűszerekkel, petrezselyem, bazsalikom, oregánó, kakukkfű, tárkony, korianderlevéllel, ezek keverékével. Tovább fűszerezhetjük aprított fokhagymával vagy fokhagymaporral, misóval, esetleg kevéske folyékony füsttel, ízlésünknek megfelelően készíthetünk szelídebb vagy intenzívebb ízű keveréket. Készítés közben kóstolgassuk, ízesítgessük bátran.

Mi egy alapkrém receptjét írjuk le, a továbbiakat a fantáziára és a kreativitásra bízva.

Fogyaszthatjuk nyáresti vacsora részeként, reggelire, de sajtos íze okán megállja a helyét tésztaételek feltétjeként is. Friss, üde ízű, jól variálható, könnyű, egészséges étel. Mutatós, színes, szépen tálalható, vendégfogadásra, vacsorapartik részeként is kitűnő. Ha kicsit több zselésítővel készítjük szilárdabb, szeletelhető felvágottat is készíthetünk belőle, amelyet aztán szépen szeletelve hidegtálak részeként is felszolgálhatunk.
 

A könnyű szendvicskrém hozzávalói

1 csomag (20 dkg) tofu / 20 dkg napraforgómag / 20 dkg kesudió
1 doboz rizskrém / zabkrém (2 dl)
1 evőkanál agaragar*
0.5 dl víz vagy növényi tej az agaragar feloldásához
2 evőkanál étkezési, inaktív élesztőpor
1 nagy facsarásnyi citromlé
1 nagyobb evőkanál (5 dkg) kókuszzsír felolvasztva / 1 löttyintésnyi olíva vagy más olaj
1 lapos kávéskanál  / esetleg több
1 piros, 1 sárga kaliforniai paprika / más színű és fajtájú paprikák
1 kisebb cukkini
1 közepes sárgarépa
1 zellerszár
1 csokor vegyes zöldfűszer



nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

 

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»

A szendvicskrém elkészítése

1. Ha napraforgóval vagy kesudióval dolgozunk, azokat forró vízbe áztassuk be egy órára. Egy órányi ázás után az áztató vizet szűrjük le, a magokat öblítsük le. Turmixolásig tegyük félre.
Ha tofuból készítjük, a tofut reszeljük le.
2.  A zöldségeket mossuk, tisztítsuk meg és szeleteljük fel. Ha szendvicskrémként tálaljuk, a zöldségeket vágjuk hosszabb, keskeny csíkokra, ahogy a képen is látható. Ha szeletelhető felvágottként tálaljuk majd, célszerűbb apróbb kockákra aprítani a zöldségeket, a felvágottunk szeletelését ez majd nagyban megkönnyíti.
3. A zöldfűszereket aprítsuk össze.
4. Kókuszzsíron vagy más zsiradékon néhány perc alatt pároljuk meg a felaprított zöldségeket, vigyázva, hogy azok ropogósak maradjanak. A megpárolt zöldségeket tegyük félre, hűtsük ki.
5. Kevés (0.5 dl) vízben / tejben oldjuk fel az agaragart. A feloldott agaragart öntsük a rizskrémhez és együtt forraljuk körülbelül két percig. Az agaragar csak úgy fejti ki zselésítő hatását, ha előzőleg felfőzzük.
6. A reszelt tofut (vagy, ha napraforgóval, kesudióval készítjük, akkor azokat) tegyük a turmixgépbe, öntsük rá az agaragaros keveréket, tegyük hozzá az összes ízesítőt és turmixoljuk a gépünk teljesítményétől függően simára.
7. A megturmixolt masszát tegyük át egy tálba és gyengéden, kíméletesen keverjük hozzá a párolt zöldségeket és az apróra vágott zöldfűszereket.
8. Öntsük át formázóedénybe, hűtsük ki néhány óra alatt.

Megjegyzés:

*Ha jól szeletelhető, vágás közben nem összeomló, szeletként tálalható felvágottat szeretnénk készíteni, használjunk kissé több, 1.5 evőkanálnyi agaragart.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház

 

vegán szendvicskrém recept bulkshop plantbased növényi alapú

vegán szendvicskrém recept bulkshop plantbased növényi alapú

A könnyű szendvicskrém recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: KRÉMEK  |  KENYEREK 

 

bulkshop recept


                                                  TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA