Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

Kókusztekercs gluténmentes kekszből recept


Ez a „sütemény” egy régi klasszikus modernizált változata. Beilleszthető szinte mindenki étrendjébe,
vegánok, vegetáriánusok és mindenevők egyaránt szeretni fogják. 

Nagyon kevés alapanyagból, nagyon finomra igyekeztünk elkészíteni, a legegyszerűbb módon, sütni nem kell, még a nyújtófát sem kell elővenni. Mivel a tekercs csak néhány alapdologból készült továbbízesíthető, fahéjjal, szegfűszeggel, kardamommal, akár leheletnyi kakukkfűvel, bátran tegyük bele  amit szeretünk.

A tekercs alapjául szolgáló Gullón Glutenfree Maria keksz a Bulkshopban kapható.

A készítés során várható költségek: 950 – 1050 forint. Mivel a hozzávalókat nem patikamérleg-pontossággal adtuk meg, a költségek is hozzávetőlegesek.

Hozzávalók 15-20 szelethez

1 bögre kókuszreszelék

2 evőkanál kakaó
1/2 csomag kókusztejszín / zsírosabb kókusztej / más növényi tejszín
1 evőkanál kókuszolaj
2 evőkanál eritritol / más a Bulkshopban kapható cukorféleség is jó
20 dkg Gullón Glutenfree Maria keksz (a csomag fele)
1 nagy evőkanál lekvár / bármilyen (mi cukormentes szilvalekvárt használtunk)
1 mokkáskanál őrölt citromhéj (opcionális)
1 mokkáskanál vaníliakivonat



Elkészítés

1. A kakaós réteg elkészítése:
A készítéshez a kekszet törjük apróbbra.
Tegyük hozzá a kakaót, a lekvárt és annyi kókuszkrémet/tejet, amitől kissé szárazabb, kemény, de még jól formázható tésztát kapunk. Keverjük össze alaposan.
Egy folpackfólia darabon picit nedves kézzel lapogassuk el téglalap alakúra.
Mi a kakaós réteget nem édesítettük, anélkül is elég édes lett.

2. A fehérkrém elkészítése:
A kókuszreszeléket őröljük kissé apróbbra (ez a művelet elmaradhat).
Az eritritolt őröljük meg.
A reszeléket és az eritritolt keverjük össze alaposan a kókuszolajjal és a kiskanál citromhéj őrleménnyel. Ízesítsük a vaníliával.

3. A krémet - kisebb csipetenként adagolva -  egyengessük el a kakaós masszán.
4. A folpackfólia segítségével tekerjük fel tekerccsé.
5. Néhány óra hűtés után könnyen szeletelhető, jó tartású „sütemény” az eredmény.

Költségek részletezve:

1 bögre kókuszreszelék  (12 dkg) 155 Ft

2 evőkanál kakaó (5dkg) 100 Ft
1/2 csomag kókusztejszín / zsírosabb kókusztej / más növényi tejszín kb.180 Ft
1 evőkanál kókuszolaj 25 Ft
2 evőkanál (5dkg) eritritol / más a Bulkshopban kapható cukorféleség is jó kb. 85 Ft
20 dkg Gullón Glutenfree Maria keksz (a csomag fele) 380 Ft
Egyéb hozzávalók 100 Ft

Jó étvágyat!




A kókusztekercs gluténmentes kekszből recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.