Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Kikkoman szójaszósz 1 liter / 0,5 liter

szójaszósz ételízesítőként használt szósz, melynek alapanyaga az erjesztett szójabab, olajtalan szójapehely és búza. Az ázsiai konyha egyik alapvető ételízesítője, amit főzéshez és sütéshez használnak, mártásokhoz, illetve marináláshoz is alkalmaznak. Összetevők: víz, szójabab, búza, só. 

(3.590 Ft/liter) - RAKTÁRON

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
wasabi paszta - bulkshop Wasabi paszta 43g
850 Ft
Miso paszta fehér 400g Miso paszta fehér 400g
1.470 Ft
Édes chili szósz 435ml Édes chili szósz 435ml
890 Ft
Kikkoman tamari szósz 1 liter (gluténmentes szójaszósz) Kikkoman tamari szósz 1 liter (gluténmentes szójaszósz)
4.100 Ft
Ár: Cikkszám: Kép: Név: Kosárba
3.590 Ft (2.827 Ft + ÁFA)
20238
Kikkoman szójaszósz 1liter
Menny.:Kosárba
2.900 Ft (2.283 Ft + ÁFA)
20979
Kikkoman szójaszósz 0,5 liter
Menny.:Kosárba

Leírás

A szójaszósz jellemzői  A Kikkoman szójaszósz igen ősi múltra tekint vissza

szójaszósz ételízesítőként használt szósz, melynek alapanyaga  az erjesztett  szójabab, olajtalan szójapehely és búza. Az ázsiai konyha egyik alapvető ételízesítője, amit főzéshez és sütéshez használnak, mártásokhoz, illetve marináláshoz is alkalmaznak. Lehetnek világosabb vagy sötétebb színűek, a világosak sósabbak és könnyebbek, a sötétebb változatok gazdagabbak, sűrűbb textúrájúak. A japán konyha fontos alapanyaga a szójaszósz.
 

Miket tartalmaz a szójaszósz?


A szója szósz nagy mennyiségű nátriumot tartalmaz, de antioxidánsokban, izoflavonokban, fehérjében és még kevés rostban is gazdag. 

A Kikkoman szójaszósz története  A szójaszósz az ázsiai konyha kedvelt ízesítője

A szójaszósz Kínából ered, és már egy nagyon korai (i.sz. 150 körül) szótár utal rá. A nevét a szósz onnan kapta, hogy remek ízűnek találták. A legelső ismert mezőgazdasági enciklopédia (544-ből) leírja a szójaszósz készítésének menetét.

A szójaszósz később Kínából Ázsia más területeire is átkerült. Japánban először egy buddhista szerzetes említi meg a naplójában (1568-ban).

Az egyik legrégebbi, szójaszószt gyártó vállalat a Kikkoman, a Kikkoman-féle szószokat 1704-ben egy Mogi Szaheidzsi nevű szójaszószfőző mester kezdte el készíteni.

A szójaszósz szó nyugati kiadványban először 1603-ban jelent meg, egy portugál-japán szótárban. A Holland Kelet-indiai Társaság 1647-ben már dokumentáltan exportált japán szójaszószt. Az első, Európába és Amerikába importált szójaszószokat Japánból, Kínából és Indonéziából hozatták a 18. században.

100g szójaszósz tápértéke A Kikkoman szójaszósz kitűnő ételízesítő

Energia: 325 kJ/77 kcal
Zsír: 0g
-amelyből telített zsírsavak: 0g
Szénhidrát: 3,2g
- amelyből cukrok: 0,6g
Fehérje:10g
Só: 16,9g


 

Receptek szójaszósszal  Finom receptek szójaszósz felhasználásával

Növényi sajttal készült banánvirág 
Shirataki tészta gombás jackfruittal vagy jackfruit curryvel 
Hamis halkrém banánvirágból és algából, fekete zsömlével
Egyszerű tofuétel bacon ízű szószban sütve 
Jóféle magvakkal töltött ünnepi rolád avagy töltött fasírt 
Feketebab-gombócok


 

 



                                                                 TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Akik ezt vásárolták, vettek még

Keresés