Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Hamis halkrém banánvirágból és algából, fekete zsömlével recept

vegán halkrém banánvirágból és algából fekete zsömlével recept bulkshop plantbased    vegán halkrém banánvirágból és algából fekete zsömlével recept bulkshop plantbased

Halízű krém - két változatban - fekete zsömlével - kitűnő burger ötlet

Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető szendvicskrém.

bulkshop magyar vallalkozas
Többször kapunk a receptjeinkhez olyan bejegyzést, hogy miért akarunk halízű ételt enni, ha már egyszer úgy döntöttünk, hogy nem esszük meg magát a halat.


Mi bulkshoposok igyekszünk a bennünket körülvevő természeti értékeket, a környezetet, a Földet óvni, védeni - amennyire rajtunk múlik - megóvni a káros és pusztító behatásoktól, a károkozástól, a felelőtlenségtől. 

Mindnyájan tudjuk, hogy a Föld tengerei, óceánjai, kisebb-nagyobb vizei milyen veszélyben vannak a felelőtlen szemetelés, olaj és más vegyi anyag szennyezések miatt, milyen óriási veszélynek van kitéve a vizek élővilága. Tudjuk, milyen károkat okoz az emberi mohóság, kapzsiság, nyerészkedési vágy a vizek túlzó lehalászásával. Nem is egy élőlénycsoport pusztul ki ezen okok miatt. A halak és a vízi élőlények pusztításával pedig „önmagunk alatt vágjuk a fát.”

És a fenti néhány mondattal csak a Föld vizeiért, vízi élőlényeiért emeltünk szót. A levegő és a talajszennyezés még szóba sem került.

Nem! Nem eszünk halat a fenti okok miatt, de a halízt attól még szerethetjük.

A képeken látható szendvicskrémet nori algalappal ízesített konzervált banánvirágból készítettük. Kétféleképpen is.  Az egyik változatban lenmagolajjal és kendermaggal, hogy növeljük a krémünk Omega 3 és fehérje tartalmát. A másik változatot olívaolajjal és őrölt dióval ízesítve készítettük el. Mindkettő receptjét megtaláljátok lejjebb, a poszt végén.

A fekete zsömlék ötletét egy kicsit az irigység is motiválta. Mostanság nagy divatja lett a vegánok körében a fekete zsömlének, amelyet búzalisztből készítenek és aktív szénporral ízesítenek és dúsítanak.
Sokat gondolkodtunk rajta, hogyan is lehetne elkészíteni gluténmentes változatát.

A mi gluténmentes fekete zsömlénk ízletes, különleges lett, szépen megkelt, lyukacsos belsejű, ropogós héjú. Nem nőtt olyan magasra, mint könnyű, búzalisztes testvére, és mint általában a teljes őrlésű lisztből készültek, kissé sűrűbb is, de pont ettől olyan finom, kiadós, magas tápértékű. Receptje szintén megtalálható ennek az írásnak a végén.

Az aktív szén méregtelenítő, egészségre gyakorolt jótékony hatásáról, majd egy következő posztban írunk.
 

Hozzávalók a lenmagolajos halkrémhez

1 konzervdoboznyi leszűrt és lecsepegtetett banánvirág
3-4 evőkanál lenmagolaj
1 evőkanál szójaszósz
1 kávéskanál piros porpaprika
1 csipet bors
2-3 nori lap (több algalap használatával intenzívebbé tehetjük a krém ízét)
2 evőkanál hántolt kendermag
1 közepes lilahagyma fele feldarabolva / 2 szál újhagyma
2 fokhagymagerezd
1 kávéskanál szárított kaporlevél / 1-2 evőkanálnyi apróra vágott, friss
1 angolzeller középső (kisebb) szára és levele nagyjából aprózva
1/2 kávéskanál mustár / magos mustár
1/2 citrom leve

Hozzávalók az olívaolajos, diós halkrémhez

1 konzervdoboznyi leszűrt és lecsepegtetett banánvirág
3-4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál szójaszósz
1 kávéskanál piros porpaprika
1 csipet bors
2-3 nori lap keskeny csíkokra vágva (több algalap használatával intenzívebbé tehetjük a krém ízét)
1 marék dió megdarálva
1 közepes lilahagyma fele feldarabolva / 2 szál újhagyma
2 fokhagymagerezd
1 kávéskanál szárított kaporlevél / 1-2 evőkanálnyi apróra vágott, friss
1 angolzeller középső (kisebb) szára és levele nagyjából aprózva
1/2 kávéskanál mustár / magos mustár
1/2 citrom leve

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»



 

A halkrém elkészítése

1. A konzervet szűrjük és csepegtessük le. A kiszűrt virágleveleket vágjuk apróbbra.
2. Az olajat tegyük fel közepes lángon, tegyük bele a virágleveleket, a szójaszószt és néhány percig kevergetve süssük át, a végén adjuk hozzá a paprikaport, borsot azzal is keverjük át.
Kissé hűtsük ki.
3. A kihűlt masszát minden más hozzávalóval együtt tegyük az aprítógépbe és keverjük krémesre. Ha nincs aprítógépünk, a művelet botturmix használatával is elvégezhető.
4. Kóstolgassuk, esetleg ízesítsük, lehet, hogy igényel még egy kis sót a szójaszószon kívül is.
5. Jót tesz neki, ha néhány órát parkol a hűtőben, de éppenséggel frissen is nagyon finom.

Hozzávalók a fekete zsömléhez (6 darab)

10 dkg hajdinaliszt
6 dkg kukoricaliszt
4 dkg lenmagliszt / őrölt lenmag
2 dkg útifű maghéj
20 dkg reszelt paszternák / sárgarépa is jó
2 dl növényi tej + 2 dl víz / 4 dl növényi tej
1 csomag porélesztő
2 kávéskanálnyi / ízlés szerint
1 evőkanálnyi aktív szénpor (gyógyszertári)
1 evőkanálnyi almaecet
1 lapos kávékanál cukor (el is maradhat)
 

A fekete zsömle elkészítése

1. A hozzávaló száraz összetevőket mérjük ki és keverjük össze.
2. A nedves hozzávalókat is öntsük össze.
3. A paszternákot reszeljük le.
4. A hozzávalókból keverjünk tésztát. A folyadékot kisebb adagokban öntsük hozzá.
A tészta kezdetben hígnak tűnik, de az alapos keverés alatt folyamatosan sűrűsödik.  A keverés végére (3-4 perc) viszont, sűrű és majdnem formázható masszát kell kapjunk. Ha mégis hígnak ítélnénk, tegyünk még hozzá kevés útifű maghéjat. (1/2-1 evőkanál).
5. Tegyük a tésztát meleg helyre és kelesszük egy bő órán át.
6. Ha a tészta megkelt, gömbölyítsünk belőle zsömléket, tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire és ismét kelesszük 40-50 percig.
7. 200 fokos sütőben 30 percig sütöttük légkeveréssel.
A sütő aljába egy mélyebb edénykében tegyünk vizet párologni, így a zsömléink külső kérge ropogós lesz, de nem kemény.



Jó étvágyat!

bulkshop webáruház

vegán halkrém banánvirágból és algából fekete zsömlével recept bulkshop plantbased

vegán halkrém banánvirágból és algából fekete zsömlével recept bulkshop plantbased

vegán halkrém banánvirágból és algából fekete zsömlével recept bulkshop plantbased

A hamis halkrém banánvirágból és algából, fekete zsömlével recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.                          

 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGA FASÍRTOK  |  KENYEREK  |   HÚSHELYETTESÍTŐK

 

bulkshop recept


                                                  TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA