x
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Kesudiós krémsajt recept


A növényi sajtok készítésének nagyon sok, változatos receptje kering a különféle internetes fórumokon, szinte minden gluténmentes és vegán recepteket ismertető szakácskönyvben is találunk recepteket a készítéshez.

Ízesítésük változatos, állaguk különféle. Mi most egy alapreceptet készítettünk el, amit aztán fűszerezéssel, ízesítéssel lehet továbbfejleszteni.

Füstölt paprika vagy folyékony füst hozzáadásával készíthetünk füstölt sajtot.
Zöldfűszerek és kápiapaprika hozzáadásával üde dekoratív sajtunk lesz.
Készíthetünk köményes, fokhagymás sajtot.
Aszalt gyümölcsök hozzáadásával különleges sajtot.

Az itt közölt hozzávalókból egy könnyű, inkább krémsajt állagú sajtunk lesz, ha keményebb, szeletelhető sajtot szeretnénk duplázzuk meg az agar agar mennyiségét.

Egy nagyobb darab (körülbelül 25 dkg) sajt elkészítésének költsége hozzávetőlegesen 650-700 Ft.

Hozzávalók

2 nagyobb marék áztatott kesudió
1 bögrényi víz vagy növényi tej/növényi tejszín
1-2 facsarásnyi citromlé
ízlés szerint
1 kávéskanál agar agar



Elkészítés

1. A kesudiót néhány órára, akár egész éjszakára beáztatjuk.
2. Az áztatólevet leszűrjük, a kesut átöblítjük és bedobjuk a turmixba. Kevés vizet / növényi tejet / tejszínt és a citromlevet is adjuk hozzá. Turmixoljuk meg, ha nagyon nehezen viszi a turmix adjunk hozzá apránként még folyadékot. Amennyire lehet turmixoljuk apróra.
3. Az agar agart oldjuk fel 1 dl vízben / növényi tejben / tejszínben. Állandó keverés mellett forraljuk fel és főzzük addig, amíg az agar agar besűrűsödik.
4. A kész agar agart is öntsük a turmixgépbe, turmixoljuk együtt néhány fordulat erejéig.
A fűszereket is most adjuk hozzá. Ha zöldfűszereket, kápiát vagy ha más növényt használunk, azt ne turmixoljuk csak keverjük a masszához.
5. Fóliával bélelt edényből néhány óra hűtés után könnyedén ki tudjuk venni és tálalhatjuk is.
6. Mi grillezett körtével tálaltuk. A sajt és a grillezett körte nagyszerű páros, nem szokványos, elegáns, finom párosítás. A grillezett körte elkészítését lásd a receptek között.

Jó étvágyat!



A kesudiós krémsajt recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés