x
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Kesudiós keksz recept

   
Ezt a kekszet őrölt kesudióból készítettük és almaszósszal töltöttük meg. Tölthettük volna más lekvárral is, de most éppen ez volt itthon felbontva. Tölthettük volna ennél színesebb lekvárokkal, csicseriborsós csokikrémmel is, de talán a legigazibb akkor lett volna, ha olvasztott étcsokit töltünk a közepébe. Ti okvetlen próbáljátok ki úgy is.

Vegán, gluténmentesen elkészíthető kekszkülönlegesség

Ehhez a különleges kekszhez alig kell valami. Kesudió, kevés kukoricakeményítő, valamilyen fehér cukor vagy cukorféleség, só és víz. Ennyi. Elkészítése könnyű, íze nagyon-nagyon finom. Egy bögre kesudióból 15-16 kekszet formázhatunk. Nem igényes, nem kell patikapontosságú méréseket végezni az elkészítéséhez, lehetetlen elrontani, biztos sikerre lehet számítani. Nemigen kell tárolni, mert szinte azonnal elfogy. Ha mégis tároljuk, néhány napig a hűtőben jól eláll.

Hozzávalók

1 bögre kesudió
1 púpozott evőkanál kukoricakeményítő
4 evőkanál eritritol vagy más fehér cukor / cukorpótló
1 csipet
1 kevés vanília
4-5 evőkanál gyümölcslé / víz / mi egy narancs kicsavart levét használtuk



Elkészítés

1. A kesudiót, keményítőt és a cukrot sót tegyük be az aprítógépbe és alaposan daráljuk össze, egészen addig, amíg a kesudió finom szemcsés lesz. Ha nincs aprítógépünk a művelet kávédarálóval is elvégezhető.
2. Evőkanalanként adjuk hozzá a választott folyadékot, a mienk 5 kanálnyitól lett formázható.
3. 5 percet hagyjuk állni a masszát, utána formáljunk belőle golyókat, amelyeket lapítsunk el úgy, hogy egy mélyedést alakítunk ki a közepükön. (Lásd a képet).
4. Töltsük meg a kekszek közepét valamilyen lekvárral és 180 fokos sütőben süssük 10 percig, de ne tovább. Ha olvasztott csokival akarjuk tölteni, azt csak a sülés után tegyük.
5. Rácson hűtsük ki.

A recept alapötlete a „Vegán helyettesítők” könyvből származik.

Jó étvágyat!




A kesudiós keksz recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés