Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Keksz jóféle magokból recept


Főszerepben a kendermag és a chia mag. Bár a kendermag és a chia mag nem tartozik az olcsó magok közé, jótékony élettani hatásaik okán néha talán megengedhetjük magunknak, hogy ilyet süssünk. További hátránya, hogy nem lehet abbahagyni a rágcsálását, a receptben megadott mennyiség (egy hagyományos sütőtepsire való) hamar elfogy, pedig állaga/konzisztenciája felől, akár hetekig elállna.

gluténmentes
tejmentes
tojás nélkül készült
vegán
egészséges
egyszerűen, gyorsan elkészíthető, kezdő háziasszonyoknak, időhiányosaknak is ajánlható
sós ropogós, vendégváró, hurcolható nassolni való
aszaló gépben is elkészíthető

Azt a jótanácsot tudjuk adni, ha bevisszük ezt a könnyen szállítható kekszfélét a munkahelyünkre, dugjuk el, ha mégis nagyon könyörögnek érte, tekintsük cserealapnak.

A keksz nagyon jól illik még mártogatósokhoz, humuszhoz, vegán zsírokhoz, vajakhoz, levesek mellé feltétként.

Hozzávalók 1 hagyományos sütőtepsihez

2 evőkanál lenmag
6 evőkanál őrölt lenmag, mi magunk, frissen őröltük a lenmagot, nem lisztet használtunk
7 evőkanál kendermag
4 evőkanál chia mag
2 evőkanál olvasztott kókuszzsír
1 csésze kifejezetten meleg víz (azért ne forrásban lévő legyen)
1 mokkáskanál fokhagymapor

fűszerek: amit szeretünk: mi őrölt köményt és borsot tettünk hozzá

(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán feltűntetett információkat is.)



Elkészítés

Keverjük össze a lenmagot, az őrölt lent, a chia magot és öntsük le a meleg vízzel. Várjuk meg, amíg megkocsonyásodik.
Tegyünk és kavarjunk hozzá minden mást.
Két sütőpapír között a nyújtsuk vékonyra.
Sütőpapírral együtt emeljük be a tepsibe. Tegyük be a 120 fokos sütőbe. Szárítsuk 10 percig, ekkor tudjuk felvágni.
Tegyük vissza 120 fokos sütőbe és szárítsuk körülbelül 25-30 percig. Az utolsó 10 percre emeljük a hőmérsékletet 150 fokra.
A süteményt alacsony hőfokon is száríthatjuk, csak úgy lényegesen továbbtart. Aszaló gépben is készíthető.

Jó étvágyat!




A keksz jóféle magokból recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés