Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Káposztafasírt recept

   
Egy olcsó, kockázatmentesen elkészíthető, elronthatatlan, ízletes, laktató, bármikor bevethető étel. 
Vegán módon és gluténmentesen is elkészíthető étel. 

Édes fehér és lila káposztából készültek a képen látható gombócok, de kelkáposztából is elkészíthető. Aki piac közelében lakik, annak még a káposztát sem kell hozzá megreszelnie, mert a savanyúságos standokon reszelt, édes káposztát is mindig lehet kapni. Ha reszelve vesszük meg a káposztát, alig kell vele dolgozni. Sütőben sütöttük, hogy ne szívja fel a serpenyőben az olajat, ne kelljen a forgatásával és a lehulló panírmorzsák miatt az égő olajjal bajlódni. Így sütőben sütve a tojás nélküli fasírtok is megtartják a formájukat, elég szilárdak ahhoz, hogy fasírtként viselkedjenek és sütés után a tányéron se essenek szét.

Mi tojás nélkül, csicseriborsó liszttel készítettük, de a nem vegán módon táplálkozók nyugodtan használhatnak tojást is.

Az arányokat úgy a legjobb kiszámolni, ha reszelt állapotában egy bögrényi káposztához 1 evőkanál csicseriborsó lisztet adunk. Nem kell méregetni, az elkészítés nem igényel patikapontosságú méréseket.

Mi 8-8 darab nagyobb fasírtot sütöttünk, ennek a hozzávalóit adjuk meg az alábbiakban.



Hozzávalók

A fehér káposztás fasírt hozzávalói:

2 bögrényi reszelt fehér káposzta
1 közepes vagy kisebb vörös hagyma reszelve
2-3 gerezd fokhagyma átnyomva / 1 kávéskanál fokhagymapor
2 evőkanál csicseriborsó liszt
1-2 kávéskanálnyi folyékony füst
a reszelék besózásához + esetleg az ízesítéshez
1 lapos kávéskanál őrölt kömény
fűszerek: a köményen kívül kerülhet bele bármilyen fűszer, amit szerettek, de be kell kalkulálni a káposzta intenzív ízét.

Hozzávalók a lila káposztafasírthoz:

A hozzávalók listája ugyanaz, de ebbe nem tettünk folyékony füstöt.

Panírozáshoz mi kukoricadarát használtunk / lehet más a táplálkozási módunkba beilleszthető morzsa is.*

(
Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)

Elkészítés

1. A reszelt káposztát enyhén sózzuk meg és jó alaposan keverjük össze. Hagyjuk állni 10-20 percet, majd a kiengedett levet facsarjuk ki.
2. Tegyük hozzá a csicseriborsó lisztet és a fűszereket. 1 bögrényi reszelt, kinyomott káposztához egy evőkanálnyi csicseriborsó lisztet adjunk.
3. Keverjük el a fűszereket, ízesítőket. Kóstoljuk meg, valószínű, hogy nem kell sózni, de azért biztos, ami biztos.
4. A létrejött masszával nem nehéz bánni, könnyedén lehet belőle gombócokat formálni. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, fújjuk be a papírt vékonyan olajjal és helyezzük a papírra a fasírtokat. A tetejüket szintén olajozzuk be vékonyan.
180 fokos sütőben 35 perc alatt sütöttük meg, az aljuk szépen megpirult.

(*A kukoricadara panírként kissé ropogós, célszerűbb helyette valamilyen, a táplálkozási módunkba beilleszthető morzsát használni.)

Jó étvágyat!





A káposztafasírt recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés