Mi tojás nélkül, csicseriborsó liszttel készítettük, de a nem vegán módon táplálkozók nyugodtan használhatnak tojást is.
Az arányokat úgy a legjobb kiszámolni, ha reszelt állapotában egy bögrényi káposztához 1 evőkanál csicseriborsó lisztet adunk. Nem kell méregetni, az elkészítés nem igényel patikapontosságú méréseket.
Mi 8-8 darab nagyobb fasírtot sütöttünk, ennek a hozzávalóit adjuk meg az alábbiakban.
A káposztafasírt hozzávalói
A fehér káposztás fasírt hozzávalói:2 bögrényi (2,5 dl-es) reszelt fehér káposzta
1 közepes vagy kisebb vörös hagyma reszelve
2-3 gerezd fokhagyma átnyomva / 1 kávéskanál fokhagymapor
2 evőkanál csicseriborsó liszt
1-2 kávéskanálnyi folyékony füst
só a reszelék besózásához + esetleg az ízesítéshez
1 lapos kávéskanál őrölt kömény
fűszerek: a köményen kívül kerülhet bele bármilyen fűszer, amit szerettek, de be kell kalkulálni a káposzta intenzív ízét.
Hozzávalók a lila káposztafasírthoz:
A hozzávalók listája ugyanaz, de ebbe nem tettünk folyékony füstöt.
Panírozáshoz mi kukoricadarát használtunk / lehet más a táplálkozási módunkba beilleszthető morzsa is.*
(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A káposztafasírt elkészítése
1. A reszelt káposztát enyhén sózzuk meg és jó alaposan keverjük össze. Hagyjuk állni 10-20 percet, majd a kiengedett levet facsarjuk ki.2. Tegyük hozzá a csicseriborsó lisztet és a fűszereket. 1 bögrényi reszelt, kinyomott káposztához egy evőkanálnyi csicseriborsó lisztet adjunk.
3. Keverjük el a fűszereket, ízesítőket. Kóstoljuk meg, valószínű, hogy nem kell sózni, de azért biztos, ami biztos.
4. A létrejött masszával nem nehéz bánni, könnyedén lehet belőle gombócokat formálni. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, fújjuk be a papírt vékonyan olajjal és helyezzük a papírra a fasírtokat. A tetejüket szintén olajozzuk be vékonyan.
180 fokos sütőben 35 perc alatt sütöttük meg, az aljuk szépen megpirult.
(*A kukoricadara panírként kissé ropogós, célszerűbb helyette valamilyen, a táplálkozási módunkba beilleszthető morzsát használni.)
Jó étvágyat!
A káposztafasírt recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: FASÍRTOK | KENYEREK