Leírás
Az amla por jótékony hatása
Az amla por egy fa (Emblica Officinalis) gyümölcséből készül. Az indiai köszméte néven is ismert amla egy C vitaminban kiemelkedően gazdag ehető gyümölcs. Az indiai ayurvéda gyógyászatban, mint általános erősítő, élénkítő, tisztító használják.
Jó hatással van a fejbőrre és a hajra: tápláló és erősítő, támogatja a hajnövekedést a hajhagymák serkentésével, megelőzheti a korai őszülést és a korpát. Az arcbőr számára tisztító, összehúzó, vitaminizáló és frissítő hatású.
Az amla por tartalmaz: vitaminokat, melyek közül a C vitamin kiemelkedik, tanninokat, flavonoidokat, savakat, enzimeket.
Adagolása: 1 adag 5g, 1 adag naponta. Teába, gyümölcslébe, turmixba tehető.
100g amla por tápértéke:
Energia KJ-ban: 250Energia Kcal-ban: 60
Zsír: 1g
- amelyből telített zsírsavak: 0g
Szénhidrát: 10g
- amelyből cukrok: 2g
Rost: 4g
Fehérje: 1g
Só: 0,01g
RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST Értesítés
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA