Az Andi készítette granola mézzel készült, mi annyiban másítottuk meg a receptet, hogy vegánosítottuk és a méz helyett datolyamelaszt használtunk.
A recept érdekessége az, hogy a zabpelyhes, kakaós alapot a sütőben készítjük el, a magvakat, dióféléket, aszalványokat tetszés szerint válogatva utólag, a kihűlt alaphoz tesszük hozzá.
Andi eredeti receptje:
Hozzávalók a granolaalaphoz:
0.5 kg nagy szemű zabpehely1 dl olaj
1-1,5 dl datolyaszirup / más növényi szirup - ízlés szerint
50 gramm magas kakaótartalmú, cukrozatlan kakaópor
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A granola elkészítése
1. Az olajat elkeverem a mézzel, és hozzáadom a kakaóport is. Sima masszát keverek belőle.2. A zabpelyhet nagy tálba öntöm. Rálocsolom a masszát, és egy nagy fakanállal addig keverem, míg a kakaós szirup be nem vonja mindenütt a zabpelyhet.
3. Két sütőlapot bélelek ki sütőpapírral, ezeken egyenletesen eloszlatom a zabpelyhet.
4. 180 fokra előmelegített sütőbe tolom őket, és kb. 15 perc alatt ropogósra sütöm.
5. Kiveszem, és hagyom kihűlni.
6. A kihűlt zabpelyhet nagy üvegekbe morzsolom, és összekeverem aszalt gyümölcsökkel, magokkal vagy más pelyhekkel.
7. Joghurttal keverve vagy tejjel leöntve a legjobb, de egyszerűen narancs- vagy almalével is elképzelhető.
A képeken az általunk elkészített, aszalványokkal, magvakkal, diófélékkel turbósított változatot is bemutatjuk.
Jó étvágyat!
A granola recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK | MUFFINOK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA