Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

Gluténmentes perec recept


A perec alapja a Bulkshopban kapható AnnaPanni gluténmentes liszkeverék. A lisztkeveréket jól lehet használni kenyér, bagett, pita készítéshez is. A belőle készült bagett receptjét ide kattintva olvashatod. A pita receptjét lásd itt.

Mi most perecet sütöttünk belőle, nagyon finom lett.

Hozzávalók 4 perechez

1 bögre (20 dkg) AnnaPanni gluténmentes lisztkeverék
1/2 bögre meleg, de nem forró víz
ízlés szerint (mi egy nagyobb csipettel használtunk).
Sütés előtt a perecek tetejét is szórjuk nagyszemű sóval

Elkészítés

A lisztes zacskón található leírást követtük, ami a következő:
 

"Hozzávalók: 50 dkg AnnaPanni gluténmentes kenyérliszt-keverék, 5 dl meleg víz, 2 evőkanál olaj, só

Elkészítés: keverje össze a hozzávalókat és dagassza a tésztát elektromos keverővel 2-3 percig. Formázza meg a pereceket és a zsiradékkal kikent sütőformában hagyja kelni kb. 10-15 percig. 

200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt süsse készre a pereceket."

A meleg vizet apránként adagoltuk a keverékhez. Jól formázható tésztát dagasztottunk belőle (géppel).
Liszttel megszórt deszkán négy perecet formáztunk belőle.
15 percig pihentettük.
200 fokon, légkeverés nélkül 50 percig sütöttük.

Jó étvágyat!



A gluténmentes perec recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.