Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

Gluténmentes citromos muffin citrommázzal recept

   
A muffin sütés nagyon népszerű, mert a muffintészta kikeverése nem nehéz, a muffinsütő formája segít a tészta formálásában, a végeredmény szinte minden esetben ehető, ha kevésbé jól sikerül, tovább javítható, lehet ízesíteni egy kis lekvárral, krémmel, habbal.

Mi is gyakran készítünk különféle gluténmentes lisztekből csokis muffinokat. Nagyon szeretjük a mandula- és zabliszt keverékét a kókuszlisztet, ezekből ízletes, biztosan megnövő muffinokat szoktunk készíteni.

Most egy másféle lisztkeveréket próbáltunk ki. Sok jót olvastunk az interneten a barna rizslisztről, elhatároztuk, hogy kipróbáljuk, máskor is használtuk már, azonban mindig kiegészítő lisztként, kisebb mennyiségben. Most ez a lisztféleség szolgáltatja a süteményünk alapját. Citromos ízesítésű muffinokat sütöttünk, de el lehetett volna készíteni narancsosként, keverhettünk volna a tésztájába áfonyát is, fehércsoki darabokat is. Tehát a tészta, amelyet kikevertünk sokoldalúan felhasználható, variálható. Megéri vele próbálkozni.

A nehézséget csak az okozta, hogy a magyarországi kereskedelmi forgalomban nehéz nagyon finomra őrölt rizsliszteket kapni. Mind a fehér, mind a barna rizslisztet egy kicsit tovább szoktuk őrölni a kávédarálóban, ez biztosítja a süteménysütéseknél a teljes sikert.

Most is így jártunk el, a barna rizslisztet betettük a kávédarálóba és tovább aprítottuk. Ha van időnk érdemes egyszerre többet készíteni, így mindig rendelkezésre áll, ha használni akarjuk.

Azért, hogy a tésztánk szép sárga színű legyen ezúttal édesítőként eritritolt használtunk, az nem színezi el a tésztát, mint a barnás színű cukrok.


Hozzávalók 24 darab muffinhoz


15 dkg finomra őrölt barna rizsliszt
6 dkg tápiókakeményítő
2 egész tojás + 1 sárgája
15 dkg őrölt eritrtiol (Bővebben az eritritolról: konyhalap.hu/eritritol)
1/2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet
0.5 dl semleges ízű olaj
1 citrom kifacsart leve
0.5 dl növényi tej
1 citrom lereszelt héja
vaníliakivonat

A tetejére citromos cukormáz:

1 kisebb citrom leve
őrölt eritritol szükség szerint (valószínű 3 evőkanál)



Elkészítés

1. A tojásokat az őrölt eritritollal alaposan keverjük ki és egyenként adjuk hozzá a többi nedves hozzávalót.
2. A liszteket és az egyéb száraz hozzávalókat keverjük össze egy tálban és apránként, fokozatosan keverjük a nedves hozzávalókhoz.
3. Adagoljuk muffinformákba.
4. 180 fokos sütőben 20 perc alatt süssük. Többször nézzük meg azonban sütés közben, szépen megnőnek és tűpróba után vegyük ki a sütőből.
5. Készítsük el a mázt. A citromlébe keverjünk annyi őrölt eritritolt, amit már nem vesz fel / nem olvad el benne, viszonylag sűrű, de folyékony oldatot kell kapnunk. Hűvös ízű, erősen citromos aromájú, nagyon finommá teszi a muffinokat.
6. Tetszés szerint díszítsük tovább, habbal, csokival, fehér csokival. Mi ostyavirágokat tettünk rá.

Jó étvágyat!




A gluténmentes citromos muffin citrommázzal recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.