Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Fűszeres csicseriborsó feketerizzsel recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető főétel.

Egyszerű, ízletes, hétköznapi, rövid idő alatt elkészíthető étel, persze csak akkor, ha előző nap nem felejtjük el beáztatni a feketerizst. Beáztatva ugyanis 15 perc alatt megfő, pontosan, amíg elkészítjük a fűszeres borsót.

A feketerizs egy különleges, nem mindennapi, antioxidánsokban bővelkedő, nagyon egészséges étel, a csicseriborsó fehérjedús, tápanyagokban gazdag. Így együtt ideális összeállítású vegán ebéd vagy vacsoraétel.

Hozzávalók 2 fő részére

1 konzerv főtt csicseriborsó lecsöpögtetve
2-3 evőkanálnyi étolaj
Fűszerek:
1 mokkáskanál őrölt köménymag

1 mokkáskanál fokhagymapor
1 mokkáskanál füstölt paprika
1/2 mokkáskanál őrölt gyömbér
1 mokkáskanál őrölt koriander
1 csipet kardamom
1 mokkáskanál csilipehely / csilipaprika / paprika
1 evőkanál tamari szósz
1 bögre alaposan megmosott, egy éjszakára beáztatott feketerizs


Elkészítés

1. Tegyük fel a rizst dupla mennyiségű zöldséglében vagy vízben főni. A főzőlébe tegyünk egy lapos kávéskanál sót.
2. A szójaszósz kivételével keverjük össze a fűszereket egy kistálban.
3. Egy serpenyőben tegyük fel az olajat melegedni, majd dobjuk rá a fűszereket és futtassuk meg őket néhány ide-oda kavargatás idejéig.
4. A megpirított fűszerekre tegyük rá a leszűrt csicseriborsót és a szójaszószt, kevergessük a fűszerekkel együtt néhány, de legalább 5 percig, amíg a fűszerek alaposan bevonják.
Kóstoljuk meg, valószínű, hogy utána kell még sózni. Ízesítsük tovább, ha szükséges.
5. Szedjük ki szűrőkanállal a borsót a fűszeres olajból és helyezzük a tálalótálra.
6. A feketerizsből egy-két szemet kóstoljunk meg, ha megfőtt szedjük át a visszamaradt fűszeres olajba, amiből a borsót kiszedtük. Ha kevés lenne az olaj, pótoljuk meg 1 evőkanálnyival. Süssük ezen az olajon néhány perciig a rizst, majd tálaljuk a borsó mellé.

Jó étvágyat!





A fűszeres csicseriborsó feketerizzsel recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:                       

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés