Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Menü

Egyszerű, olcsó csokoládé mousse recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető pohárdesszert.

Ennek az egyszerű csokoládé krémnek az apropóját az adta, hogy az ebédhez készülő falafelünkhöz felbontottunk egy konzerv csicseriborsót. A borsó leszűrt levét nem akartuk sem kidobni, sem napokig tárolni a hűtőben, hanem pillanatok alatt habbá vertük és olvasztott csokoládéval keverve elkészítettük desszertnek a délutáni kávénkhoz.

Volt hozzá mindenünk, a borsó leve adott volt, volt tejmentes, magas kakaótartalmú étcsokoládénk is. Tulajdonképpen ez elég is lett volna, aki szereti a kesernyés, kevésbé édes csokoládé ízét, annak más hozzávalóra nincs is szüksége, de mi egy kicsikét meg is édesítettük. Így végül is három összetevőből készítettük el ezt a habkönnyű, nagyon finom desszertet.

Ha nem vegán változatot készítünk, bármilyen csoki, csokimaradék jó hozzá, amit szeretünk, ami az életmódunkba, diétánkba, elveinkbe belefér és kíméli a pénztárcánkat is.

Hozzávalók

1 konzerv csicseriborsó leve vagy 1.5 dl főzőlé
1 tábla étcsokoládé (kapható boltjainkban)
1 evőkanál őrölt eritritol / más cukor / cukorpótló (el is maradhat)
1 késhegynyi borkő a hab stabilizálásához (el is maradhat)


Elkészítés

1. A konzerv levét szűrjük le és magas fordulatszámon verjük fel habbá egy makulátlanul tiszta edényben. Amikor a habverés vége felé járunk, keverjünk bele egy késhegynyi borkőt. A borkő egy a must készítése során keletkező természetes anyag, amelynek nagyon jó stabilitásnövelő hatása van, a habok állagát lazábbá, strapabíróbbá teszi. A csokoládékrém persze enélkül is elkészíthető.
2. Míg a habot verjük a mikróban vagy gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét.
Ha édesíteni akarjuk a csokoládé krémet, az olvasztott, langyos csokoládéba keverjük bele a választott cukorféleséget, hogy felolvadjon, ne recsegjen majd a fogunk alatt a kész krémben.
3. A habhoz fokozatosan, apródonként adagoljuk hozzá az olvadt csokoládét.
4. Már tálalhatjuk is. Mi sós, tört mogyoróval díszítettük.*

Megjegyzés:
*A képek hátterében egy pohár csokoládés, kávés kókusztejet láttok.
Ezt úgy készítettük, hogy a felmelegített tejbe belekevertünk néhány kocka csokoládét és beleöntöttük a kávéadagunkat is.
Pazar minőségű kókusztejért gyertek el hozzánk a Bulkshopba: üzleteink címe
A kókusztej elkészítését lásd: kókusztej recept

Jó étvágyat!




Az egyszerű, olcsó csokoládé mousse recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:     

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés