Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Menü

Csicseriborsós, mangós curry recept

   
Indiai ihletésű, gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető főétel.

Amikor ezt az olcsón előállítható ételt elkészítettük és megkóstoltuk, még minket is meglepett, hogy mennyire finom, ízekben gazdag, könnyű és mégis laktató étel. Mint minden indiai étel. Ez is az az ételféleség, amelyben soha nem lehet csalódni. Krémes, szaftos, fűszeres, melengető, könnyen elkészíthető és alig kerül pénzbe. Csicseriborsó konzervből készítettük hagymás alapon, indiai ételekre jellemző fűszerezéssel. Fél bögre mangópürét is kevertünk bele, ettől egészen különleges, picirit édeskés, különleges ízt kapott. Fűszerből sokfélét tettünk bele, hogy a jellegzetes, csakis az indiai ételekre jellemző ízvilágot létrehozzuk. Elkészítése egyszerű, nem időigényes, akár munka után, egy egyszerű vacsoraételnek vagy könnyű ebédnek is megfelel. Ehetjük kenyérrel, rizzsel, kedvenc tésztánkkal, minden körettel nagyon finom lesz. Mi zöldséges rizzsel ettük, ami azt jelenti, hogy a fővő rizshez egy kis csomag mirelit, vegyes zöldséget is hozzákevertünk.

Hozzávalók 2 személyre

1 doboz csicseriborsó konzerv
1/2 bögre mangópüré
1.5 bögre kókusztej
1 közepes nagyságú fehér vagy vörös hagyma
4 gerezd fokhagyma / lehet kevesebb
1 darabka, kb. 2 cm-es darab friss, reszelt gyömbér / 1 kávéskanál őrölt gyömbérpor
2-3 evőkanálnyi olaj (mi rizsolajat használtunk)
Fűszerek: sokféle, mindenből egy kevés, az ételbe kerülés sorrendjében:
1/4 kávéskanál köménymag
1 babérlevél
3-4 darab szegfűszeg
1/4 kávéskanál fahéj
1/2 kávéskanál Garam Masala
1/4 kávéskanál csili / lehet több
ízlés szerint (1/2 kávéskanál, kóstolgassuk)
1 kávéskanál almaecet
1 csipetnyi őrölt, fekete bors



Elkészítés

1. Ha krémes, sima szószt szeretnénk kevés (2 evőkanálnyi) vízben turmixoljuk meg a hagymákat és a gyömbért, de ha lereszeljük úgy is jó.
2. A főzőedénybe tegyük fel az olajat és melegítsük fel.
3. A meleg olajba dobjuk bele a köményt, kevergessük és pirítsuk keveset.
4. Tegyük hozzá a babért, tologassuk kicsit a serpenyőben, amíg megpirul.
5. Adjuk hozzá a szegfűszegeket és pirítsuk kicsit a köménnyel és a babérral ezt is. Figyeljünk rá, kevergessük, ne égjenek meg, de jól piruljanak meg a fűszerek.
6. Adjuk hozzá a turmixolt gyömbéres hagymát, kevergessük, sütögessük, pirítsuk 5 percnyi ideig de nehogy megégessük, de ne is maradjanak nyersek.
7. A sülő hagymához adjuk hozzá a csilit, a garam masalát és a fahéjat. 1 percig még kevergessük együtt.
8. Öntsük fel a kókusztejjel, öntsük bele a mangópürét, sózzuk meg.
9. Forraljuk fel a keveréket, majd takaréklángon főzzük 5 percig ezt a mártást fedő alatt.
10. Ezután adjuk hozzá a léből kiszűrt csicseriborsó szemeket.
11. Főzzük addig, amíg a mártás besűrűsödik (12-15 perc).
12. Ízesítsük utána a kész ételt egy csipet borssal, ha kell még sóval, almaecettel.
13. Tálaljuk.

Jó étvágyat!



A csicseriborsós, mangós curry recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:    

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés