Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Zöldségnyárs jázminrizzsel recept

   
Egy igazi nyári vegán étel, amely elkészíthető a sütőben, de egy igazi, faszenes sütögetés alkalmával is. A képeken látható nyársat zöldségekből fűztük, színesre, finomra, lélekmelengetőnek, vitaminbombának, nyáresti kedvcsinálónak vagy ebédnek, főételként. Jázminrizzsel tálaltuk.

Nagyon szerettük. Az, hogy a nyársra mit fűzünk rajtunk múlik, mindenféle zöldség jó erre a célra, amit szeretünk, ami a piacunkon szezonálisan elérhető, ami éppen van otthon. Színes és változatos legyen, talán a gomba az, ami mindenképpen legyen rajta, az olyan jól grillezhető, olyan finom, olyan jól passzol minden máshoz. A zöldségeket pácoljuk be, kicsit hagyjuk állni a pácban és már fűzhetjük is a nyársakra.

Hozzávalók a mi bulkshopos variációnkra

1 vagy 2 piros kaliforniai paprika
162 sárga kaliforniai paprika
1 közepes cukkini
10 darab aprófejű gomba
1 karcsú édes burgonya
4 szem héjában előre megfőzött kisebb, karcsú krumpli
1 fej lila hagyma
1 kisebb fej hagyma
zsályalevelek
zöldfűszerek: petrezselyem, kapor, kakukkfű, bármi, amit szeretünk
1 bögre jázminrizs
a rizshez
kevés olaj
A pácléhez: 1 evőkanál folyékonyfüst / 1 kávéskanál füstölt paprika, 1-2 evőkanál szójaszósz
1 kávéskanál fokhagymapor, 1 kávéskanál kömény, kevés bors, bármi, amit szeretünk



Elkészítés

1. A rizst mossuk meg, kevés olajon futassuk meg, öntsük fel 3-4-szeres mennyiségű főzővízzel, sózzuk és pároljuk puhára. Vagyis készítsük el a rizst a saját gyakorlatunknak, szokásainknak megfelelően.
2. Ha használunk héjában főtt krumplit, főzzük meg és karikázzuk fel vastagabb szeletekre.
3. A nyers zöldségeket tisztítsuk meg és daraboljuk fel a képeken látható nagyságúra.
4. Keverjük össze a páclé hozzávalót és forgassuk bele a zöldségeket. Ne sózzuk, ne engedjenek a zöldségeink levet. Ezt az ételt utólag a tányéron sózzuk ízlésünknek megfelelően.
5. Fűzzük fel a hozzávalókat változatosan, színesen.
6. Mi a nyársakat egy jénai tálon fektettük keresztbe, a tál aljába beletettük a kimaradt, fel nem fűzött zöldségeket is.
7. 180 fokos sütőben 50 percet sütöttük és néhány percet grilleztük.

Jó étvágyat!




A zöldségnyárs jázminrizzsel recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés