Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 17.000 FT-TÓL INGYENES SZÁLLÍTÁS 17.000 FT-TÓL
 TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ
BUDAPESTI MINTABOLTUNK BUDAPESTI MINTABOLTUNK
MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS

Zöld burger recept

   
Hát… zöld burgert úgy kell csinálni, hogy megnézzük mi van a hűtőszekrény aljában lévő fiókban, elfekvőben, feldolgozásra várva, kókadtan, kicsit elhagyatottan.. Szinte minden zöldség és levél jó, ami zöld színű, meg az is,ami nem zöld. Persze a harsogóan friss zöldség is jó, azért nem kell a hűtőben napokig parkoltatnunk, hogy megfonnyadjon.

gluténmentes
tojásmentes
vegán

Mi kétféleképpen is sütöttük, egy részét serpenyőben, egy részét a sütőben egy burgerformázóban. Mindkettő nagyon finom lett, de a serpenyőben sütöttet nagyon gyengéden kellett/lehetett megfordítani, megvártuk, amíg az alja szépen megsült, akkor próbálkoztunk. Ha nem vegán módon táplálkozunk, a burgermasszába nyugodtan üssünk egy tojást, úgy serpenyőben is könnyebb lesz megfordítani. A sütőben sültekkel a világon semmi probléma nem volt, sülés után egy mozdulattal kifordítottuk őket a formából. Szépek lettek.

Hozzávalók

Mi a következőket szedtük össze 6 nagyobb és 4 kisebb burgerhez:

1 marék spenótlevél
1 póréhagyma
5 gerezd fokhagyma
1 répa
1 negyed piros kaliforniai paprika
1 fél zöld kaliforniai paprika
1 fél csokor medvehagyma
3-4 szál petrezselyemlevél
néhány levél fodros kel
1 evőkanál őrölt szárított paradicsom
3 evőkanál csicseriliszt
1 marék őrölt kesudió
2 evőkanál hántolt kendermag (opcionális)
Fűszerek: , kömény, garam masala, 1 facsarásnyi citromlé



Elkészítés

1. Minden zöldséget és levelet mossunk meg és daraboljunk fel. Tegyük aprítógépbe vagy húsdarálóba és őröljük meg, de ne teljesen pépesre.
2. Őröljük meg a kesudiót és a szárított paradicsomot tegyük az őrleményhez, dobjuk bele a fűszereket is.
3. Keverjük bele a csicserilisztet.
4. Formáljunk belőle, ha serpenyőben sütjük lapos gombócokat vagy tegyük be őket a kiolajozott formába.
5. 15 perc alatt 180 fokos sütőben sült a mienk.

Jó étvágyat!




A zöld burger recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.


A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.