x
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Főszerepben az útifű maghéj

Az útifű maghéj előszeretettel használt alapanyag a nyers, vegán konyhában, ugyanis vízfelszívó képességének hála kiváló kötőanyag. 

Mivel a folyékony gyümölcspép önmagában nem formázható, így útifűvel kiváló sűrűségű massza, kocsonya varázsolható belőle, ami aztán torták, desszertek alapjául szolgálhat. Ha valamilyen folyékony anyaghoz hozzáadod, akkor szinte azonnal kocsonyás állagú remeket kaphatsz a segítségével. Nem véletlenül használják a vegetáriánusok és vegánok sűrítésre, kocsonyásításra. Gyakorlatilag főzés nélkül állati zselatin helyett is megállja a helyét.

Ám kár lenne pusztán praktikus jellemvonásairól beszélni, ugyanis roppantul egészséges növényről van szó. Növényi mézga tartalma nemes egyszerűséggel nyugtatja a gyomrot és kíméletesen ugyan, de eredményesen kitisztítja az emésztőszervrendszert. Világhírű magas rosttartalmáról, ami többek között pozitívan hat a koleszterin és vércukor szintre, de fáradtság elűzőként és nyirokrendszer karbantartóként is ismeretes. Sokan bélyegzik meg a szuperétel jelzővel, ami maximális elismerés és ami jól mutatja, hogy érdemes minél többet fogyasztani belőle. Nyilván kivételt képeznek azok az emberek, akik érzékenyen reagálnak a rostdús ételekre, vagy valamilyen rostszegény diétát megkövetelő emésztőrendszeri betegségben szenvednek. Akár méregtelenítésre is alkalmazhatod, hiszen finoman, de hatékonyan mozgatja át az emésztéssel foglalkozó szerveidet. Még a belek recéiben megragadt anyagokat is képes kimozgatni, eltávolítani. Nem csoda, hogy sokan tisztítókúrák részeként alkalmazzák, nem kis sikerrel.

Szorulás esetén megfelelő mennyiségű folyadék kíséretében rengeteget segíthet. Ám fontos kihangsúlyoznunk az optimális folyadék fogyasztás fontosságát, ugyanis ha a rostdús maghoz nem iszol eleget, akkor az konkrétan beleragad a gyomrodba, beledbe, komoly görcsöket okozva. Kinek javasolható az útifű maghéj? Gyakorlatilag mindenkinek, aki nem érzékeny a rostra. Hasmenés esetén megfogja a híg székletet, míg szorulásnál megindítja a tisztítási folyamatokat. Mindennek tetejében a puffadásra is kiváló gyógyír, de egészében jó hatással van az emésztésre.Kúraszerű alkalmazása mellett érdemes kamrád alsó polcára betenned, ahol könnyedén eléred, mert általa kifogástalan ételeket alkothatsz.

Keresés