Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Vaníliakrémes sárgabarackos rétes recept


A sárgabarackról rengeteg jót lehet olvasni, fogyasztásával nagyon sokat tehetünk az egészségünkért.
Alacsony kalóriatartalmú gyümölcs, 10 dkg mindössze 45-50 kalóriát tartalmaz.

A gyümölcshús 85%-ban vizet – na, de milyen vizet! – tartalmaz, 8-9% szénhidrátot, 1% fehérjét és szintén ennyi rostot. Magas a C-vitamin tartalma, már 3-4 szem fedezi napi A-vitamin szükségletünket, gyönyörű színét a bétakarotin adja. Nagyon magas az ásványianyag tartalma is.
Legendákat olvashatunk a hunzák egészségi állapotáról, hosszú élettartamukról, amelyet jelentős sárgabarack fogyasztásuknak is köszönhetnek.
Mi bulkshoposok szeretjük, hogy más termékeinkkel (kuszkusz, bulgur, rizs, tápiókaliszt, zabpehelyliszt, zapehely, rizsliszt, kókusz stb.)  jól kombinálható, akár aszalt formában is.
Most egy vaníliakrémes, sárgabarackkal felturbózott rétest készítettünk. A süteményünk elkészítéséhez kukoricakeményítőt használtunk, mert az nagyon megbízható állagú, biztosra akartunk menni, de kipróbálható tápiókaliszttel is.

Hozzávalók
1 csomag (4-5) kész réteslap
0,5 liter kókusztej vagy más növényi tej
2 púpozott evőkanál kukoricakeményítő
4 evőkanál eritritol vagy más a Bulkshopban kapható cukor
10 szem sárgabarack + 1-2 evőkanál kókuszcukor/más cukor a barackok megszórásához
3-4 szem kardamom mag
1 vaníliarúd belseje vagy 2 vaníliás cukor/1 kiskanál eszencia
1 púpozott mokkáskanál őrölt citromhéj
3-4 evőkanál olvasztott kókuszzsír
1 csipet
1 mokkáskanál kurkuma
2 tojás sárgája (elhagyható)
1 kiskanál fahéj vagy egy fahéjrúd is kerülhet bele



Elkészítés

1. Főzzük meg a pudingot. Kevés tejben oldjuk fel a cukorral elvegyített keményítőt, a többi tejet tegyük fel forrni. A tejet ízesítsük a kardamommal, citromhéjjal, vaníliával, sóval, színezzük kurkumával.
2. Ha a tej felforrt, habverővel, gyors mozdulatokkal keverjük bele vékony sugárban folyatva a feloldott cukros keményítőt. Várjunk egy picit míg alaposan besűrűsödik, de ne főzzük sokáig.
3. Halásszuk ki belőle a kardamomot és a rúdfahéjat, ha használtunk.
4. Ha használunk tojást, azt most a forró pudingba keverjük bele, gyors mozdulatokkal, habverővel, miután a pudingot már lehúztuk a tűzhelyről. Jó, ha a tojást előzőleg kevés cukorral kikeverjük.
(A képen látható süteményben nincs tojás.)
5. A kész pudingot tegyük félre kihűlni.
6. A leírásban szereplő módon, vizes konyharuhára terítsük ki egyenként a réteslapokat, minden egyes lapot kenjünk meg gondosan olvasztott kókuszzsírral.
7. Halmozzuk a réteslapok egyik végére a pudingot, rakjuk a puding tetejére a barackokat. Vigyázzunk, ne törjük, ne engedjenek levet a barackok, csak helyezzük el őket a szép sorban. A barackokat szórjuk meg kókuszcukorral vagy más édesítővel.
8. A nedves konyharuha segítségével tekerjük fel a rétest és helyezzük a tepsibe. Kenjük meg kókuszzsírral a tetejét.
9. 180 fokos, légkeveréses sütőben 40 perc alatt sült meg a mienk.

A végeredmény ízben és állagban kísértetiesen hasonlított a cukrászdákban kapható krémesekhez, csak a mienk finomabb volt. (De komolyan!)
Kár, hogy csak egy rudat sütöttünk, mert három is elfogyott volna belőle.

Jó étvágyat!



A vaníliakrémes sárgabarackos rétes recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés