Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

Tortilla algás töltelékkel recept

   
Vegán parti falat, vendégváró, uzsonna vagy tízórai, könnyű vacsora. 
Mi lehet finomabb egy töltelékkel busásan megpakolt, szaftos, puha tortillánál. A képen látható tekercsek töltelékét algával ízesítettük. Szelíd, mégis határozott ízű, különleges, nem mindennapi, kézbefogható, különféle szószokkal tovább ízesíthető.

Ezúttal kész tortillát vásároltunk az elkészítéséhez. Meglepett bennünket az üzletek polcain található bőséges kínálat, amelyek között azonban nem találtunk gluténmenteset, legalábbis a könnyen elérhető, „beszaladok vásárolni” üzletek kínálatában nem leltünk ilyet.

Hozzávalók

3 darab kész, nagyobb formátumú tortillalap
1 nagy sárgarépa kicsit megfőzve
1 közepes méretű cukkini
2 algalap (Bulkshopban kaphatót használtunk)
1 kisebb lilahagyma
1 csomag (30 dkg) natúr tofu
egy löttyintésnyi (nagyon kevés) étolaj
1 kávéskanál halfűszerkeverék (mi Kotányit használtunk)*
növényi majonéz (saját készítésű vagy bolti)**
1 evőkanál sómentes ételízesítő apróbbra őrölve
, ha nem kész, sós fűszerkeveréket használtunk
Az estleges díszítéshez kápia paprika, avokádó, zöld levelek, bármi, ami szép színű és jó ízű (a tálalás módjától függően)



Elkészítés

1. A répát tisztítsuk meg és roppanósra főzzük meg. Ha kissé kihűlt, a reszelő nagylyukú részén reszeljük le.
2. Reszeljük le a cukkinit, nagyon vékonyan félholdakra szeleteljük fel a hagymát.
3. Reszeljük le a tofut is.
4. Ollóval vékony csíkokra vágjuk fel az algalapot.
5. Egy kevés étolajon futassuk meg a tofut, keverjük bele az algacsíkokat is. Keverjük, várjuk meg, amíg az algacsíkok összeesnek. Vegyük le a tűzről, kicsit hűtsük ki.
6. A tortillák használati utasításában lévő információk szerint készítsük elő a tortillalapokat a töltéshez.
7. Keverjük össze a párolt algás tofut a reszelt répával és a többi hozzávalóval.
8. A tortillalapokat kenjük be növényi majonézzel.
9. Töltsük meg és tekerjük fel szorosan a tortillákat. A képeken látott módokon vagy saját kreativitásunk alapján vágjuk fel és tálaljuk.***

Megjegyzések:

*Érdemes készen vásárolt fűszerkeveréket venni, sok hozzávalóból, citromos, pikáns, nagyon kellemes aromájú. Ha mégis saját összeállítással próbálkoznátok ideírjuk a fűszerkeverék főbb összetevőit.
Főbb összetevők: mustármag, vöröshagyma, fokhagyma, rozmaring, kapor, citromaroma, koriander, görögszéna, gyömbér, római kömény stb.

** A nagyobb boltokban kapható növényi majonéz, ha mégis magatok készítenétek nézzétek meg az alábbi linken a majonézkészítés egy nagyon egyszerű módját a facebookon: vegán majonéz

*** A megtöltött tortillákat kissé kihűtve tudjuk könnyedén szeletelni vagy éles háztartási ollóval felvágni.

Jó étvágyat!





A tofutekercs recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.