Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Shirataki tészta, 400g (konjac tészta)
1.030 Ft (811 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)
Termék címkék:
gluténmentes

Shirataki tészta, 400g (konjac tészta)

1.030 Ft (811 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)
TÖBBET OLCSÓBBAN!
3 db vagy több
980 Ft / db
Átlagos értékelés: 4
Elérhetőség: Raktári és bolti készleten

shirataki tészta a konjac növény (ördögnyelv) gyökérének a lisztjéből és vízből készített hagyományos japán tészta. Pozitívan hat a vércukorszint szabályozására, javítja a koleszterinszintet, segít a testsúly megőrzésében és a fogyásban is.
Összetevők: konjac liszt, víz, savasság szabályozó (kalcium hidroxid).

Leírás

A shirataki tészta jellemzői  A shirataki hagyományos japán tészta különlegesség

A shirataki tészta a konjac növény (ördögnyelv) gyökérének a lisztjéből és vízből készített hagyományos japán tészta. Japánban a gyomor seprűjének hívják, mivel a vízben oldódó glükomannán-rostok az emésztőrendszeren áthaladva segítik az anyagcserét, ezért használják tisztító-méregtelenítő kúráknál. Az alapanyagát képező glükomannan pozítivan hat a vércukorszint szabályozására, javítja a koleszterinszintet, segít a testsúly megőrzésében és a fogyásban is. Sajátos tulajdonsága, hogy súlya háromszázszorosának megfelelő vizet képes megkötni.
 

Bővebben a shiratakiban rejlő glükomannánról

A glükomannán nem más, mint az ördögnyelv (konjac) növény vízben oldódó élelmi rostjai. Ezek különleges abszorbens képességgel bírnak, a növényvilágban egyedülálló módon, molekuláik képesek saját tömegüknél akár 300-szor több vizet megkötni! A Konjac liszt élelmi rostjai a legkiválóbbak a vízben oldható élelmi rostok közül.

A Konjac lisztben található glükomannánt nem hidrolizálják az emésztőenzimek és az emésztőszervek, ezért nem tudnak kalóriát előállítani belőle, de képes elnyelni/megkötni a koleszterint és az epesavat. Ugyanakkor a növényi rostok serkentő hatással vannak az emésztésre és a bélmozgásra, felgyorsítják, kitisztítják és megkönnyítik az emésztést/ürítést. A diétás rostoknak pótolhatatlan élettani hatása van az emberi szervezetre, számos betegség kialakulását gátolják meg.

Kiválóan alkalmas a fogyni vágyók étrendjébe, ugyanis rendkívül alacsony a kalória tartalma és csaknem szénhidrát és zsírmentes. Glikémiás indexe nagyon alacsony, ezért nem befolyásolja a vércukor szintet.
 

A shirataki tészta felhasználása


Csak nagyon enyhe saját íze van, ezért sokoldalúan használható. Vegyük ki a levéből, öblítsük át és tehetjük a forró levesbe, vagy öntsük rá a szószokat, ha tésztás ételt szeretnénk készíteni. Nem kell főzni. Egy másik gyakori elkészítési módszer, ha egy serpenyőben, zsiradék nélkül, magas hőfokon sütjük kb. 1 percig (sercegő hangot ad). Így az állaga keményebb lesz a tésztának és a keserűségét is enyhíti.
 


 

100 gramm shirataki tészta tápértéke:  A shirataki tésztának kifejezetten alacsony a kalória- és a szénhidráttartalma

Energia: 36 kJ/9,5 kcal
Zsír: 0g
-amelyből telített zsírsavak: 0g
Szénhidrát: 1,5g
- amelyből cukrok: 0g
Fehérje:0g
Só: 0,1355g


 

Receptek shirataki tésztával A shirataki tészta finom receptek alapjául szolgálhat

Shirataki tészta gombás jackfruittal vagy jackfruit curryvel


 


 

RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST   Kosárba



                                                                 TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA

 
Cikkszám: 20468

Vélemények

4.75
4 értékelés
3
1
0
0
0
2024. 04. 27. -
Nekem nagyon ízlik. Ugyanúgy lehet alá hagymát, fokhagymát dinsztelni, pirítani, zöldfűszerrel ízesíteni, vmilyen ragus vagy bármilyen feltétet készíteni rá, azzal együtt akár "összeforralni". A főzést viszont megúszom, de megmarad a tészta élvezete.
2024. 04. 15. -
Kitűnő diétás kiegészítő. Ettől a fajtától nem fájt a hasam.
2023. 02. 05. -
2022. 02. 07. -
Ezt a tésztát csak egyszer kell megkóstolni. Utána nem kérdés, hogy időnként újra és újra elővesszük ;)