Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Répalé recept

   
A répalé elkészítése most, a húsvéti ünnepek közeledtével jutott eszünkbe. Pontosabban az, hogy feltesszük a receptek közé, hátha van még közöttetek olyan, aki a répalé készítését nem ismeri vagy gyakorolja vagy éppen erről a posztról jut eszébe, hogy ilyet készítsen Húsvétra vagy bármikorra.

Vegán, mindenmentes, ivólé

A mi répalénk  annyiban különleges, hogy elkészítéséhez nem kell semmilyen drága préselőgép. Rostos, vitamindús, hozzátevői egyenként is nagyon egészségesek, ebben a triumvirátusban pedig még fel is erősítik egymás hatását. A benne lévő narancs antioxidáns hatása miatt tárolva is szép színű marad, napokig eláll a hűtőben. A recept végén tanácsot adunk a visszamaradt „száraz” pép felhasználására is.

Hozzávalók 1 liter léhez

1 hatalmas reszelt répa
2  hámozatlan alma
2 narancs
opcionális: 1-2 evőkanál juharszirup, ha édesre akarjuk (mi nem tettünk bele)



Elkészítés

1. A hozzávalókat mossuk, tisztítjuk, daraboljuk és az egészet egy nagyobb turmixba tesszük vagy több részletben, kisebb adagokban turmixoljuk.  Indítsuk a turmixot többször, hogy alaposan, pépesre, krémesre aprítódjanak a hozzávalók.
2. A pépet egy sűrű szövésű szitába/szűrőbe tesszük és a levét alaposan kinyomkodjuk, ha a lé nagyon sűrű lenne vízzel felhígítjuk.
 A visszamaradt pépet egyszerűen együk meg, de nagyon szuper levest is készíthetünk belőle.
3. A leveshez a visszamaradt pépet vízzel felöntjük, édesítjük, sózzuk, fűszerezzük (fahéjjal, szegfűszeggel, vaníliával, pici kardamommal, pici őrölt gyömbérrel) és felfőzzük, újra turmixoljuk, növényi habbal, tejszínnel dúsítjuk.

Jó étvágyat!



A répalé recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés