Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Répalé recept

   
A répalé elkészítése most, a húsvéti ünnepek közeledtével jutott eszünkbe. Pontosabban az, hogy feltesszük a receptek közé, hátha van még közöttetek olyan, aki a répalé készítését nem ismeri vagy gyakorolja vagy éppen erről a posztról jut eszébe, hogy ilyet készítsen Húsvétra vagy bármikorra.

bulkshop magyar vallalkozas
Vegán, mindenmentes, ivólé


A mi répalénk  annyiban különleges, hogy elkészítéséhez nem kell semmilyen drága préselőgép. Rostos, vitamindús, hozzátevői egyenként is nagyon egészségesek, ebben a triumvirátusban pedig még fel is erősítik egymás hatását. A benne lévő narancs antioxidáns hatása miatt tárolva is szép színű marad, napokig eláll a hűtőben. A recept végén tanácsot adunk a visszamaradt „száraz” pép felhasználására is.
 

Hozzávalók 1 liter répaléhez

1 hatalmas reszelt répa
2  hámozatlan alma
2 narancs
opcionális: 1-2 evőkanál juharszirup, ha édesre akarjuk (mi nem tettünk bele)

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»


 

A répalé elkészítése

1. A hozzávalókat mossuk, tisztítjuk, daraboljuk és az egészet egy nagyobb turmixba tesszük vagy több részletben, kisebb adagokban turmixoljuk.  Indítsuk a turmixot többször, hogy alaposan, pépesre, krémesre aprítódjanak a hozzávalók.
2. A pépet egy sűrű szövésű szitába/szűrőbe tesszük és a levét alaposan kinyomkodjuk, ha a lé nagyon sűrű lenne vízzel felhígítjuk.
 A visszamaradt pépet egyszerűen együk meg, de nagyon szuper levest is készíthetünk belőle.
3. A leveshez a visszamaradt pépet vízzel felöntjük, édesítjük, sózzuk, fűszerezzük (fahéjjal, szegfűszeggel, vaníliával, pici kardamommal, pici őrölt gyömbérrel) és felfőzzük, újra turmixoljuk, növényi habbal, tejszínnel dúsítjuk.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház



A répalé recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.


TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: ITALOK  |  KRÉMEK  

 

bulkshop recept


                                                                                         TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA