Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Karácsonyi kekszek recept

karácsonyi kekszek recept bulkshop vegán plantbased növényi alapú    karácsonyi kekszek recept bulkshop vegán plantbased növényi alapú

Karácsonyi keksz mix - finomabbnál finomabbak

Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető kekszek.

bulkshop magyar vallalkozasA képeken látható kekszeket azonos metódussal, azonban kétféle lisztből készítettük. A kekszek közül a sötétebb színű, csokival csak félig bevont keksz mandulalisztből, a világosabb színű töltött és csokival bevont kekszek kókuszlisztből készültek.

Mind a két keksz nagyon finom, de a kókuszosért egyenesen rajongtunk.
A mandulakekszek frissen a legfinomabbak, a kókuszkekszek még egy hét után is finomak, omlósak.

A mandulakekszek elkészítése egyszerű, problémamentes, de ha a kókuszkeksz elkészítése mellett döntenétek, okvetlen olvassátok el az elkészítésnél leírt tudnivalókat, a sütés után még pár órát hűteni kell ugyanis, hogy morzsálódás nélkül lehessen velük bánni.
 

Kekszek hozzávalói

25 dkg mandulaliszt (a mandulás változathoz)
vagy 25 dkg kókuszliszt (a kókuszos változathoz)
1/4 bögre világos színű szirup (pl. rizs) vagy 1/4 bögre növényi tejben/vízben feloldott cukor, cukorpótló
1/4 bögre almaszósz tojás helyett (mi egy almából főztük)
1 kávéskanál (1/2 csomag) sütőpor
1 kávéskanál vaníliakivonat
esetleg mandulaaroma a mandulás kekszhez
1 tábla csokoládé a töltéshez és a bevonathoz



nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»

Kekszek elkészítése

1. Ha nem készen vásárolható almaszószt használunk, héjazzunk le egy almát, reszeljük le és főzzük péppé. Hűtsük ki.
2. A hozzávalókból gyúrjunk formázható, nyújtható tésztát.
3. A tésztát két sütőpapír között nyújtsuk el 3-4 mm vékonyra
4. Pogácsaszaggatóval szaggassuk ki, a leeső maradékokat nyújtsuk újra és azt is szaggassuk ki.
5. Egy széles késsel vagy spatulával emeljük be a kiszaggatott tésztát papírral bélelt tepsibe és 180 fokos sütőben süssük 12-15 percig, a kókuszkekszekkel várjuk meg, amíg leheletnyit pirulni kezdenek.
6. VIGYÁZAT!! A kókuszkekszeket alaposan ki kell hűteni a töltés előtt, mert melegen még összeomlanak.
A kókuszkekszeinket a csokoládétöltelék tartja majd szilárdan. Ehhez olvasszunk étcsokit, és ezzel ragasszunk két kókuszkekszet egymáshoz. A csokival összeragasztott kókuszkekszek már szilárdak, nem omlékonyak, akár szállíthatók, csomagolhatók is. A kókuszkekszeket be is vonhatjuk a csokoládéval.
7. A mandulakekszeket kihűlés után mártsuk csokiba vagy a kókuszkekszek mintájára töltsük meg őket csokival, nutellával, mogyorókrémmel, lekvárral.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház

karácsonyi kekszek recept bulkshop vegán plantbased növényi alapú

karácsonyi kekszek recept bulkshop vegán plantbased növényi alapú

karácsonyi kekszek recept bulkshop vegán plantbased növényi alapú

A karácsonyi kekszek recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK KEKSZEK  

 

bulkshop recept


                                                                             TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA

Keresés