Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 17.000 FT-TÓL INGYENES SZÁLLÍTÁS 17.000 FT-TÓL
 TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ
BUDAPESTI MINTABOLTUNK BUDAPESTI MINTABOLTUNK
MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS

Pita (falafel) recept

pita (falafel) recept bulkshop vegán növényi alapú plantbased    pita (falafel) recept bulkshop vegán növényi alapú plantbased
A pita vagy más néven falafel egy látványos, vendégörvendeztető étel. Nagyon egyszerű az elkészítése, szinte el sem lehet rontani. A pita elmaradhatatlan kelléke a sokféle beletölthető zöldség és a csicseriborsóból készült fasírt.

bulkshop magyar vallalkozas
Készen is lehet a nagyobb élelmiszerboltokban kapni, de csak nagyon ritkán a teljes kiőrlésű lisztből készült változatát.

Az alábbi receptben teljes kiőrlésű, tönkölylisztet használtunk.

 

Hozzávalók 8 darab pitához

0,5 kg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 fél csomag élesztő (porélesztő is megfelel, ha azt használunk, tartsuk be a csomagoláson megadott utasítást)

1 pohár langyos víz, amelybe ízlésünknek megfelelően teszünk sót. (1 kávéskanállal általában elegendő)

2 evőkanál napraforgó vagy más olaj (el is hagyható)


A mellékelt képen látható pitákban nincs olaj. pita (falafel) recept bulkshop vegán növényi alapú plantbased


nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»

 

A pita elkészítése

1. Szórjuk a lisztet egy tálba.
A liszt közepébe képezzünk egy gödröt, abba morzsoljuk bele az élesztőt.

Öntsünk az élesztőre kevés langyos vizet.

A gödröt ezután fedjük le liszttel és hagyjuk az élesztőt néhány percig dolgozni.

(Hagyományosan, külön kis edényben is "felfuttathatjuk" az élesztőt.)

Néhány perc után langyos víz - és ha használunk az olaj -  adagolásával készítsünk hagyományos, jól formálható kelt tésztát.

A tésztát nagyon jól dolgozzuk ki.


2. A tésztát kelesszük duplájára. (20-30 perc)


3. A duplájára kelt tésztát alaposan lisztezett deszkán vagy egy nagyobb tálcán osszuk 8 egyenlő részre.

Formáljunk belőlük egyenként golyókat.

Mivel teljes őrlésű liszttel dolgozunk és az kicsit ragadósabb, alaposabban kell aláliszteznünk.

Letakarva pihentessük 5-8 percig a golyókat.


4. Amíg a tészták pihennek, vágjunk sütőpapírból 8 darab akkora alátétet, amelyre a kilapított pitáink ráférnek.


5. A sütőpapírokat egyenként szórjuk meg liszttel. Helyezzük rá egyenként a golyókat és a sütőpapíron nyújtsuk ki nagyon gyengéden, amennyire tudjuk kör alakúra.

A tészták tetejét is liszteznünk kell, hogy ne ragadjon a nyújtófához.


6. A kinyújtott pitákat - nagy helyre lesz szükségünk - letakarva pihentessük 20 percig.


7. A sütőpapírral együtt helyezzük őket kettesével a közepesen meleg sütőbe, közvetlenül a rácsra. 5-6 perc alatt megsülnek.

A "felfújódás" után legalább két percig még sütni kell, nehogy puhák maradjanak, mert úgy a sütőből kivéve hamar leeresztenek.


Szívet-lelket gyönyörködtető, hatalmas sikerélményben lesz részünk.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház

pita (falafel) recept bulkshop vegán növényi alapú plantbased

A pita (falafel) recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.


TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: PALACSINTÁK  |  KENYEREK  

 

bulkshop recept


                                                                             TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA