Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Menü

Mungóbab csíráztatása


A csíráztatás felerősíti a mungóbabban lévő értékes tápanyagok értékét azáltal,
hogy könnyen emészhetővé teszi azokat.

A magcsírákat ősidők óta fogyasztják az emberek. 

Most egy nagyon értékes babféle, a mungóbab csíráztatását mutatjuk be. A csíráztatás felerősíti a mungóbabban lévő értékes tápanyagok értékét azáltal, hogy könnyen emészhetővé teszi azokat. Nemcsak egészségesebbek, hanem szebbek is leszünk tőle. Úgy legyen.

Azontúl, hogy a mungóbab csírája nagyon egészséges - rendkívüli fehérjetartalma miatt értékes táplálék vegetáriánusok és vegán módon étkezők számára - egy dekoratív, nagyon szép, nagyon jóízű étel is. Gyönyörűen díszítheti salátáinkat, keverhetjük kásákhoz, használhatjuk levesbetétként is.

A csíráztatás menete

Egy bögrényi mungóbabból legalább háromszoros mennyiségű csíra lesz.

1. A mungóbabot mossuk meg szűrőben.

2. Áztassuk legalább 12 órán át - a víz legalább egy centire lepje el - néha mikor arra járunk cseréljük le rajta a vizet. Az áztatóedényt fedjük le.


3. Szűrjük le róla a vizet és lefedve tartsuk tovább. Időnként szűrőben öblítsük le és tegyük vissza a lefedett edénybe. Fontos, hogy időnként átöblítsük, egyrészt így állandóan nedvesen tartjuk, másrészt így nem tud a babunk megromlani. Azért szűrőben öblítsük át, mert így nem marad alatta víz, mert a pangó vizet sem szereti. A mungóbab sötétben csírázik, fontos, hogy lefedjük az edényt.


4. Már harmadnap ehetünk is belőle, a negyedik nap már szép nagyok a csírák, de még nem öregednek el. A negyedik napon öblítsük át a csírákat és tároljuk hűtőben.



Jó étvágyat!



A csíráztatáshoz való mungóbabot kedvezményes áron megvásárolhatja bulkshop.hu webáruházunkban:

Keresés