Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Lepénykenyér - Vegán szendvicsalap recept

   
Lepénykenyeret sütni mindenki tud, nem annyira a receptet, inkább az ötletet akarjuk most átadni.

A lepénykenyér ideális vacsoraétel, kitűnő hétvégi reggeli, szuper szendvics alap.

Ha délután hazamegyünk a munkából, gyorsan bekeverhetjük, hiszen olyan hozzávalókból van, amelyek mindig vannak otthon. Míg teszünk-veszünk, megcsináljuk a gyerekkel a leckét, kicsit rendet rakunk, már meg is kelt, mehet a sütőbe, 1 óra alatt kész. Mennyei illata betölti a lakást, a meleg kenyér fogyasztása elégedettséggel tölt el mindenkit, fokhagymás olajjal megkenegetve utánozhatatlan élményt ad, finom, másnap reggel szendvicsként magunkkal vihetjük tízóraira.

Semmilyen bolti kenyérhez nem hasonlít, nem tartalmaz semmilyen mesterséges hozzávalót. Mi sütöttük.

Azért ne készítsünk belőle egyszerre sokat, ezek a kenyérkék frissen a legfinomabbak. Az általunk megadott mennyiségből 6 darab kenyérke sül, ez általában azonnal el is fogy.

Hozzávalók

1 bögre teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 bögre finomliszt
1 csomag porélesztő
2-3 evőkanál olívaolaj (kapható boltjainkban)
Himalája só
langyos víz (körülbelül 1 bögre)



Elkészítés

1. A liszteket, az élesztőport és a sót keverjük össze.
2. Kezdjünk el hozzáadagolni langyos vizet, lassanként, egészen addig, amíg jól formázható, de nem ragadós tésztát kapunk. Ekkor a tésztánk külső felületére csorgatva dagasszuk hozzá az olajat, amíg a tészta jól felszívja.
3. Pihentessük a tésztát meleg helyen legalább egy fél órát, amíg duplájára kel.
4. A megkelt tésztát egy sütőpapíron nyújtsuk ki / egyengessük el egy nagyobb, körülbelül fél centi magas lappá, vágjuk hat részre. Sütőpapírral együtt emeljük bele a tepsibe.
5. Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra és amíg a sütő bemelegszik pihentessük a lepénykéket a tepsiben.
6. 15-20 perc alatt sül.
7. Az elkészült kenyerek tetejét kenjük meg a kedvenc olajunkkal, szórjuk meg a kedvenc fűszerünkkel, köménnyel, apróra vágott fokhagymával.

Nagyon jó, de bonyolultabb elkészítésű receptet találhatunk az alábbi linken is.

Jó étvágyat!




A lepénykenyér - vegán szendvicsalap recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés