x
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Lenhab készítése

   
A lenhab nem csak tökéletesen pótolja a tejszínt, de szerintünk annál finomabb is, tiszta növényi forrásból elkészíthető, minden különösebb hókuszpókusz nélkül felverhető, állagát másnapra is megtartja, könnyű, a vele készült krémeket, habokat lazává, omlósan/olvadósan krémessé varázsolja.
1. Készítsük el a lenfehérjét. 1 bögre lenmagot 9-szeres mennyiségű vízben főzzünk nagyjából 45 percig. Kevesebbet is főzhetünk, de az arányt (1:9) tartani kell. A főzés során egy kissé nyúlós, kocsonyás állagú fehérjénk lesz, amely nagyon hasonlít állagában a tojásfehérjéhez. A főzés vége felé, a 30 perc környékétől, már vigyáznunk kell, mert könnyen lekap, kavargassuk néha.
2. A kész, kifőtt lenmagot öntsük egy sűrű szitába és szűrjük ki belőle a magokat egy makulátlanul tiszta edénybe, ahogy a tojásfehérje sem, ez sem visel el semmilyen szennyeződést. Az agyonfőzött, kizsigerelt magokat nyugodtan dobjuk ki.
3. A leszűrt fehérjéből vegyünk ki 2 decilitert a csokikrémhez, a többit tegyük el egy tiszta üvegbe a hűtőbe, egész héten még többször is készíthetünk belőle habot.
4. Verjük fel a lenfehérjét kemény habbá. Ez eltart egy ideig, akár 7-8 percig is. Elektromos habverővel dolgozzunk.
A hab akkor jó amikor, mint a tojásfehérje kemény csúcsokat képez, ha a habverő edényt szinte meg tudjuk fordítani fejjel lefelé úgy, hogy nem csúszik ki belőle a hab.

Keresés