Leírás
Lakshmy fehérbors őrölt 30g
A fehér borsot finom íze és aromája konyhánk nélkülözhetetlen fűszerévé teszi. Gyakorlatilag mindenfajta étel készítésénél felhasználható. Ízét őrölt formában adja ki a legjobban. Bármihez adhatjuk, amihez enyhén csípős, finom borsos ízt szeretnénk adni. Felhasználásának így annyi módja lehet, ahányfélék vagyunk.
A Lakshmy fehérbors őrölt előnyei
A fehérbors finom ízvilággal és aromával rendelkezik, konyhánk fontos fűszere, melyet mindenfajta étel készítésénél felhasználhatunk. Ízét őrölt formában adja ki a legjobban. Bármihez adhatjuk, amihez enyhén csípős, finom borsos ízt szeretnénk adni. Felhasználásának csak képzeletünk szabhat határt.
A fehér és fekete bors között a leglényegesebb különbség, hogy a fekete jóval intenzívebb, a fehér lágyabb ízű, ezért a fehér bors kevésbé csípős mint a feketebors. A fehér azonnal csípős ízt ad, a fekete csak később. Mind a fekete, mind a fehér bors tartalmaz aromás illóolajokat, piperint, pirolint, karicint, ezen kívül keményítőt, enzimeket, gyantát, szénhidrátot. Intenzív ízesítőszer, mindkettőt lehet használni nemcsak ízesítésre, hanem az étvágy növelésére, élénkítésre is.
A fehér borsnak jóval több testre gyakorolt pozitív hatást tulajdonítanak, mint a fekete borsnak. Az ősi kínai gyógyászatban például gyakran kezelték az ízületi gyulladást fehér borssal. A fehér bors pozitív hatással van az emésztésre, javítja az étvágyat és erősíti az immunrendszert. A fehér bors szél- és vizelethajtó, antibakteriális hatással is rendelkezik, időnként reumatikus panaszok esetén is ajánlják. Egyik jellegzetes összetevője, a piperin miatt a kozmetikai ipar is felhasználja: ez a hatóanyag ugyanis élénkíti, javítja a tápanyagok szállítását a bőrsejteken belül, ezzel frissíti, fiatalítja a bőrt.
A LAKSHMY FEHÉRBORS ŐRÖLT ELŐNYEI
• Finom íz és aroma
A Lakshmy fehérbors őrölt fogyasztása
Fogyasztási javaslat: használjuk fel ízlés szerint
A Lakshmy fehérbors őrölt összetétele
Összetevők: 100% fehérbors őrölt
Cikkszám: 24251P