Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

Kapros, tökös köles recept


A gyalult tök kaporral nagyon jól illik a köleshez.
Az egyébként is nagyon egészséges, tápanyagokban gazdag, laktató kölest üdévé, vidámmá és nagyon ízletessé teszi. 

Kapros, tökös köles 2 adag

A receptünkben egy vegán egytálétel elkészítését írjuk le.

(Kalkuláció: 1/2 bögre köles = 12-13 dkg = 1,5 bögre főtt köles = 55-60 Ft
½ kg gyalult tök 300 Ft, ha primőrként vásároljuk
1 csokor kapor 100 Ft
ételízesítő, só, pici kurkuma, balzsamecet, olaj körülbelül 50 Ft
Összesen körülbelül 500 -510 Ft)

Hozzávalók

1,5 bögre főtt köles 
(rövid videó a köles elkészítéséről)

0,5 kg friss gyalult tök
1 csokor kapor (szárított kaporral is működik: egy nagy csipet szárított kaprot megőrölünk a kávédarálónkban)
1 kávéskanál almaecet
2 evőkanál étolaj (bármelyik Bulkshopban kapható jó, amit szeretünk) vagy 1 evőkanál kókuszzsír
1 kávéskanál - vagy ízlés szerint több - só (például Himalája só)
1 púpozott evőkanál ételízesítő
1 mokkáskanál kurkuma
Bármilyen fűszer, amit szeretünk



Elkészítés
1. Ha nincs előre főzött kölesünk, akkor fél bögre kölest főzzünk meg háromszoros mennyiségű vízben. Körülbelül 15-20 perc alatt fő puhára, ekkorra elszívja a levét. Húzzuk félre a tűzhelyről és fedjük le, állás alatt tovább dagad és a maradék nedvességet is felszívja.
2. Míg a köles hűl készítsük el a tököt. Tegyük a serpenyőbe a választott zsíradékot, olvasszuk meg és dobjuk rá a tököt. 1-2 percig pároljuk.
3. Tegyük hozzá az összes többi hozzávalót, aprítsuk bele a friss kapor felét.
4. 2-3 percig kevergessük, párolgassuk, sütögessük.
5. Keverjük össze a párolt tököt a kölessel.
6. Kóstoljuk meg, ízesítsük tovább, ha szükséges.
7. 10-15 percre tegyük a sütőbe, hogy jól összemelegedjenek. (Serpenyőben kavargatva is megmelegíthető.)
8. Tálalás előtt szórjuk meg friss kaporral is.

Jó étvágyat!



A kapros, tökös köles recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.