Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Hosszan kelesztett fehér kenyér recept

   
Vegán szendvicskenyér. Ezt a kenyeret egy vendégség alkalmával tanultuk, ahol is a háziasszony gyakran - szinte mindig - ezt süti maguknak. Akik szeretik a fehér kenyereket, nem tartózkodnak a gluténfogyasztástól, azoknak mi is kipróbálásra ajánljuk.

Egyszerű, könnyen összeállítható, dagasztás nélküli kenyér, amelynek a kelesztése 7-9 órát vesz igénybe. A napi időritmusba viszont könnyen beilleszthető. Este lefekvés előtt bekeverjük, reggel 30-35 percre a sütőbe tesszük, vagy reggel bekeverjük, amikor délután megjövünk a munkából kisütjük.

Kevés hozzávalóból, sok türelmes várakozással készülő kenyér.

A kisülő kenyér bagettszerű, akinek van bagettsütő formája azzal próbálkozhat, nekünk nincs, ezért egy hosszúkás alakú kenyérsütő formában sütöttük. Laza szerkezetű, levegős, ropogós héjú, finom kenyér. Jól eláll, nem morzsolódik, egy nylonba tekerve héja másnapra puhul.

Korábban már megosztottunk veletek egy hosszú kelesztésű, teljes kiőrlésű barna kenyér receptjét is, amelyet akkor sokan megnéztetek, kedveltetek, reményeink szerint ki is próbáltatok. Ennek a linkjét is megtaláljátok a recept végén. Reméljük ezt a mostani, fehér lisztből készültet is szeretni fogjátok.

Hozzávalók

0.5 kg fehér, sima liszt
1 dkg porélesztő (több, mint egy tasak)
1 evőkanál olívaolaj + a szóráshoz (kapható botljainkban)
4.5 dl kimondottan hideg víz
Himalája só



Elkészítés

1. A nedves hozzávalókat keverjük össze, adagoljuk a megsózott liszthez.
2. Nem formázható, kenyértésztához képest hígnak tűnő masszát kapunk.
3. A masszát takarjuk le, hagyjuk szobahőmérsékleten állni 7-9 órát.
4. A sütőt 180 fokra melegítsük elő.
5. Ha a sütő elég meleg, kaparjuk át a még mindig nem formázható kenyértésztát a papírral bélelt sütőedénybe, kicsit fújjuk vagy ecseteljük be olajjal és tegyük be a már előmelegített sütőbe.
6. 30-35 perc alatt sül, nem lesz barna, nem különösebben pirul meg, kicsit sápadt kinézetű kenyér lesz, amely akkor kész, ha megkopogtatva kongó, üres hangot ad.
7. Vegyük ki a formából, rácson hűtsük ki. A kihűlt kenyeret szeleteljük.

Jó étvágyat!





A teljes kiőrlésű, hosszan kelesztett tönkölykenyér receptjét itt találhatjátok:
https://www.bulkshop.hu/kenyerek/hosszan-kelesztett-teljes-tonkolykenyer-recept 




A hosszan kelesztett fehér kenyér recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés