gluténmentes
tejmentes
répacukormentes
vegán
A sárgaborsókrém hozzávalói 4 fő részére
1 bögre (2,5 dl) sárgaborsó
1.5 dl víz
1 nagyobb sárgarépa
1 petrezselyemgyökér (el is maradhat)
1 nagy krumpli vagy két közepes
1 mokkáskanál őrölt kömény
1 mokkáskanál füstölt paprika
1 közepes nagyságú hagyma egészben
4-5 gerezd fokhagyma (lehet kevesebb is)
pici fekete bors és mokkáskanál kurkuma
bármilyen fűszer még, amit szeretünk
1 lapos evőkanál só
0.5 dl étolaj (a tökmag nagyon jól illik hozzá) a kész leves meglocsolásához
esetleg zöldfűszer a leves meghintéséhez
1 doboz növényi tejszín (a kókusz nem igazán illik hozzá)
(Az általunk használt alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán közölt információkat.)
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A sárgaborsókrém elkészítése
1. A borsót alaposan mossuk meg és áztassuk be egy éjszakára.
2. Másnap szűrjük le az áztató vizet és öntsük fel 1.5-2 liter vízzel.
3. Adjuk hozzá a megtisztított feldarabolt zöldségeket, a hagymát viszont hagyjuk egészben.
4. Főzzük, amíg a borsó szétnyomható, puha lesz. A főtt hagymát dobjuk ki belőle.
5. Kicsit hűtsük le a levest és turmixiljuk meg az egészet, egészen krémes állagúra.
6. Tehetünk a turmixba 1 doboz rizs, zab vagy mandulatejszínt. De díszíthetjük is a levest vele, nem kell okvetlen beleturmixolni.
7.Tálaláskor locsoljuk meg kevés sötét színű étolajjal, növényi tejszínnel.
Jó étvágyat!
Az egyszerű sárgaborsókrém leves recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: LEVESEK | PIZZÁK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA